Mainos

STT:n päätoimittajalle vaaditaan vankeustuomiota

Suomen tietotoimiston päätoimittajalle ja urheilutoimittajalle vaaditaan vankeustuomiota Jari Räsäsen herjaamisesta. Doping-uutisointijutun oikeuskäsittely saatiin tänään päätökseen, kun salissa kuultiin eri osapuolten loppulausunnot.

Keskeinen kysymys tämän oikeudenkäynnin kannalta on se, pitääkö STT:n väite Räsäsen dopinginkäytöstä paikkansa. Puolitoista vuotta sitten, kun uutinen tuli julki, STT:n päätoimittaja Kari Väisänen sanoi, että STT:llä on näyttö dopingin käytöstä. Nyt oikeudessa on kuultu STT:n näyttö ja mitä se on? Ei mitään. Ei todistajia ei asiakirjoja, vain päätoimittajan ja urheilutoimittajan sana.

Valtionsyyttäjä Maarit Loimukosken mukaan Väisänen ja Aatsalo-Sallinen eivät tarkistaneet tietojaan ja loivat olettamuksia. Loimukoski piti herjausta niin vakavana, että vaikka yleensä herjauksesta selviää sakoilla, niin nyt oikeuden pitäisi harkita vankeusrangaistusta.

Räsäsen asianajaja Urpo Väänänen oli sitä mieltä, että rangaistuksen pitää ehdottomasti olla vankeutta. Maksimirangaistus on vuosi vankeutta.
STT:n asianajaja ei halunnut kommentoida vaatimuksia vankeustuomiosta.
En ole kommentoinut tässä asiassa aikaisemminkaan tuolla salissa esitettyjä vaatimuksia, enkä kommentoi nytkään ja totean, että käräjäoikeus ratkaisee tällaiset asiat, sanoi STT:n asianajaja.
Käräjäoikeus antaa ratkaisun heinäkuun puolivälissä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.