Mainos

STT:n doping-jutussa osa kertomuksista muuttunut matkan varrella

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi niin sanotun STT:n dopingjutun lisätutkinnat ja luovuttaa esitutkinta-aineiston seuraavaksi syyttäjälle. Epäiltyinä on kuultu kuutta ihmistä. Rikosnimikkeet ovat olleet väärä ilmianto ja törkeä petos.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Pauli Huuskosen mukaan osa kuulluista on muuttanut kertomustaan matkan varrella.

- Jotkut henkilöt ovat kertoneet asioista tarkemmin tai osin jopa eri tavalla kuin aiemman esitutkinnan aikana, sanoo Huuskonen.

Jutussa on kyse siitä, valehtelivatko jotkut asianomistajat taannoisessa Suomen Tietotoimiston dopingoikeudenkäynnissä. Osa hiihtovaikuttajista sai korvauksia oikeusjutussa, joka aiheutui STT:n vuonna 1998 julkaisemasta dopinguutisesta.

Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäiltyjä on kuusi, joiden joukossa ovat kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström (kok.) ja entinen hiihtäjä Jari Räsänen. Muut epäillyt ovat Hiihtoliiton entinen lajipäällikkö Pekka Vähäsöyrinki, entinen päävalmentaja ja lajijohtaja Antti Leppävuori sekä Hiihtoliiton entiset toimitusjohtajat Esa Klinga ja Jari Piirainen.

Keski-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Mikko Jaatinen arvioi, että hän päättää mahdollisista syytteistä alkusyksyyn mennessä.

Aineistoa on vuosikymmenten varrelta kertynyt tuhansia sivuja. Syyttäjällä pitää kiirettä lukea paperit läpi, ennen kuin osa mahdollisisista rikoksista vanhenee, sanoo Huuskonen.

- Kun puhutaan törkeästä petoksesta tai väärästä ilmiannosta, on vanhentumisaika kymmenen vuotta. Vanheneminen uhkaa vuoden kuluttua. Syyttäjän pitää tämän ajan puitteissa jättää haastehakemus, laskee Huuskonen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.