Mainos

STT:n ampullin laboratoriotutkimukset päätökseen

Pharmacia & Upjohnin Tukholman laboratorio toimitti tänään keskusrikospoliisille tutkimusraporttinsa STT:n hallussa olleesta kasvuhormoniampullista. -Laboratorion lopulliset tulokset vahvistavat jo aiemmin julkaistut alustavat tulokset, kertoi rikosylikomisario Pertti Lehtonen krp:stä.

Näyte sisälsi pienen määrän kasvuhormonia, mutta matalan pitoisuuden vuoksi ei voida varmuudella todeta, mistä kasvuhormoni on peräisin. Analyysin mukaan näyte sisälsi erittäin pienen määrän kasvuhormonia ( noin 0,1-0,3 IU/ml). Näytteessä oli myös keittosuolaa ja vettä. Muita vaikuttavia aineita ei tutkinnassa löytynyt. Matalan pitoisuuden vuoksi ei voida varmasti todeta, mistä kasvuhormoni on peräisin.
-Samasta syystä ei myöskään voida sulkea pois mahdollisuutta, että kasvuhormoni olisi genotropinia, vaikka genotropin-injektiokuiva-aine liotetaankin aina steriiliin veteen eikä keittosuolaliuokseen, raportti toteaa.

Itse pullo, sen sulkija ja etiketti eivät ole peräisin Pharmacia & Upjohnilta. Aiemmin tutkimuksissa on jo todettu, että etiketti on tehty värilaser-kopiokoneella. Aine on tutkittu myös Ruotsin keskusrikospoliisin laboratoriossa, jossa löydettiin keittosuola. Sikäläisillä laitteilla ei löytynyt kasvuhormonia. Samoin Suomessa keskusrikospoliisin laboratorio on todennut, että näyte sisältää vaaratonta keittosuolaa. Lisäksi Yhtyneitten laboratorioiden tutkimuksessa on jo aiemmin löydetty kasvuhormonia.

Poliisin tutkinta loppusuoralla

Hiihtäjä Jari Räsäsen ja Suomen hiihtoliiton STT:tä koskevan herjausasian tutkinta on loppusuoralla keskusrikospoliisissa. Poliisille tehdyn rikosilmoituksen perusteella laadittu esitutkinta valmistuu ensi viikon puolivälissä, jolloin se lähetetään syyteharkintaan Helsingin kihlakunnan syyttäjävirastoon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.