Mainos

STT:lle uusia korvausvaateita

Suomen pankin johtokunnan jäsen Matti Louekoski hakee Suomen Tietotoimistoa vastaan käytävässä doping-oikeudenkäynnissä 400 000 markan korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Neljä muuta Hiihtoliiton vastuuhenkilöä esitti tänään korvausvaatimuksia.

Vastaaja kiisti Louekosken vaatimukset, koska STT ei ollut ex-hiihtäjä Jari Räsästä ja Suomen hiihtoliiton johtavia henkilöitä koskevassa doping-uutisessaan maininnut kertaakaan Louekosken nimeä.
-On aika kaukaa haettua, että kukaan voisi epäillä tunnettua entistä poliitikkoa ja Suomen Pankin johtokunnan jäsentä hormonikaupoista, totesi STT:n asianajaja Petteri Sotamaa. Louekoski kertoi kuitenkin oikeudessa tulleensa raskaasti loukatuksi.

-Jos STT olisi vaikka viikon sisällä doping-uutisestaan kertonut, että vihjaus Hiihtoliiton johtavista henkilöistä ei koske minua, niin täällä ei nyt istuttaisi. Minua on pitkän poliitikon uran aikana riepoteltu julkisuudessa, mutta silloin on aina ollut kysymys mielipiteistä. Nyt minua on epäilty rikoksesta, ja se on aivan eri asia, totesi takavuosien entinen oikeusministeri ja valtiovaranministeri Louekoski.

"Minä en sovi"

Pankinjohtaja Louekoski kertoi oikeudelle, että STT olisi halunnut sopia asian viime kesänä.
-Jo silloin ilmoitin, että minä ainakaan en sovi. Vieläkin minulta kysytään vähän väliä siihen tyyliin, että "miten se sun huumejuttus jaksaa", kertoi Louekoski.
Louekoski on Hiihtoliiton johtokunnan jäsen sekä liiton talouden ja markkinoinnin johtoryhmän puheenjohtaja.

Kun STT tarkensi toisessa doping-uutisessaan, että kasvuhormonikokeilusta kiinnostuneella Hiihtoliiton johtoon kuuluvalla henkilöllä on vaikutusvaltaa liiton rahoitusasioissa ja erityisesti sponsoroinnissa, koki Louekoski epäilyjen suuntautuvan häneen.
-Minua on epäilty huumekauppiaaksi, kärjisti Louekoski.

Kovia vaatimuksia

Hiihtoliiton markkinointipäällikkö Matti Leikoski vaatii myös 400 000 markan korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Leikoski koki olevansa ainoa epäilty, kun STT rajasi toisessa uutisessaan epäillyn liiton johtavan henkilön vastaavan sponsoroinnista.

Vastaaja kiisti Leikosken vaatimukset ja totesi STT:n vastaavan vain omista uutisistaan, ei niistä, mitä muut tiedotusvälineet ovat asiasta kirjoittaneet tai kertoneet. Tänään korvausvaatimuksensa esittivät myös nykyinen maastohiihdon lajijohtaja Antti Leppävuori (400 000), päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö (300 000) sekä Hiihtoliiton liittovaltuuston puheenjohtaja, metsänhoitaja Roger Turku (150 000).

Doping-oikeudenkäynti jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina, jolloin asiassa aloitetaan vastaajina olevien STT:n päätoimittajan Kari Väisäsen ja toimittaja Johanna Aatsalo-Sallisen kuuleminen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.