Mainos

Stromsdal jatkaa osakeantejaan

Juankoskelainen kartonginvalmistaja Stromsdal taistelee edelleen talousvaikeuksissa. Osakeanti ei tuottanut toivottua seitsemän miljoonan euron tulosta, mutta neuvotteluja jatketaan vielä eräiden instituutioiden kanssa. Rahoituspaketilla pyritään turvaamaan tehtaan jatko erikoiskartonkien tuottajana. Perinteikkään tehtaan kohtalo vaikuttaa laajasti myös ympäristöönsä.

Juankoskelainen kartonkivalmistaja Stromsdal jatkaa osakeantejaan. Stromsdalin tänään pidetty ylimääräiseen yhtiökokous valtuutti yhtiön hallituksen jatkamaan neuvotteluja rahoituspaketin kokoon saamiseksi.

-Rivakasti tehdään töitä, jotta saataisiin rahoituspaketti kasaan, Stromsdalin toimitusjohtaja Aarno Laukkanen totesi yhtiökokouksen jälkeen.

Stromsdal ilmoitti eilen, että instituutio- ja sijoittaja-anneissa ei saavutettu 7 miljoonan euron minimitasoa. Antien merkintäaika päättyi tiistaina.

Stromsdal on jo pitempään ollut taloudellisissa vaikeuksissa. Kesäkuun puolivälissä julkaistu anteja koskeva tarjous- ja listalleottoesite oli varsin karua luettavaa: yhtiö totesi silloin, että sen kassatilanne on tällä hetkellä "hyvin kireä".

Stromsdalin johto myös arvioi silloin, että käyttöpääoma ei nykyisellään riitä seuraavan kahdentoista kuukauden arvioituihin tarpeisiin. Kuitenkin yhtiön johto totesi myös, että yhtiön käyttöpääoma vastaa seuraavan 12 kuukauden arvioituja tarpeita olettaen että osakeannit toteutuvat oletetulla tasolla ja lisärahoitus sen myötä varmistuu.

-Se, että yhtiö ei onnistunut keräämään rahaa osakeannissa, oli aika lailla odotusten mukaista. Tilannehan on aika lailla klassinen tupla tai kuitti -tilanne. Sijoittajat tietävät, että vaikka rahoitus saataisiin kuntoon ja investoinnit pystyttäisiin tekemään loppuun, silti ei ole takuita onnistumisesta, Fimin analyytikko Sampo Timonen arvioi.

Stromsdalilla edelleen mahdollisuuksia selviytyä

Tänään kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi 1,5 miljoonaa euroa investointitukea Stromsdalille. Tuki kohdistuu nyt suunnitteilla oleviin tervehdyttämisohjelman investointeihin.

-Valtion investointituen jälkeen näyttää siltä, että rahoitus saadaan kerättyä ja investointeja päästään tekemään, Timonen arvioi.

Hänen mukaansa Stromsdalilla on edelleen mahdollisuuksia selviytyä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.