Mainos

Strojev: Jeltsinin valtaa rajoitettava

Venäjän parlamentin ylähuoneen puheenjohtaja Jegor Strojev vaati tänään presidentti Boris Jeltsinin valtaoikeuksien rajoittamista, jotta maa voisi välttää liian monet ja tarpeettomat muutokset hallituksessa. Strojev aloitti liittoneuvostossa keskustelun kohusta, joka syntyi Jeltsinin erotettua pääministeri Jevgeni Primakovin.

Hän sanoi, että pääministereiden erottaminen liian tiiviiseen tahtiin on syössyt Venäjän poliittiseen kriisiin. Primakov on kolmas pääministeri, jonka Jeltsin on erottanut vuoden ja kahden kuukauden kuluessa.
-On myönnettävä, että presidentillä on oikeus erottaa pääministereitä, mutta kaikki tällaiset muutokset aiheuttavat melkoisen poliittisen kriisin, Strojev sanoi liittoneuvoston istunnossa, johon osallistui myös Jeltsinin äskettäin vt. pääministeriksi nimittämä Sergei Stepashin. Hän sanoi, että on korkea aika muuttaa perustuslain pykäliä, jotka koskevat hallituksen vaihtamista.

Strojev toivotti Stepashinin tervetulleeksi liittoneuvoston istuntoon. Hän sanoi, että uuden hallituksen tärkein tehtävä on jatkaa uudistuksia joulukuun parlamenttivaalien edellä ja ennen ensi vuoden presidentinvaaleja.

Stepashinin nimitys vaatii parlamentin alahuoneen, duuman, hyväksynnän, mutta duuma huomioi myös liittoneuvoston näkemykset. Kummankin huoneen tärkeimmät kansanedustajat ovat antaneet ymmärtää tukevansa Stepashinin nimitystä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.