Streisand nosti kanteen

Barbra Streisand on nostanut kymmenen miljoonan dollarin kanteen multimiljoonääri Kenneth Adelmania vastaan. Adelman on julkaissut verkkosivuillaan valokuvan Streisandin Malibussa sijaitsevasta kartanosta ja sen piha-alueesta dokumentaatiossaan Kalifornian rannikolla tapahtuvasta eroosiosta. Kanteessa väitetään Adelmanin rikkoneen Streisandin oikeutta yksityisyyteen. Lisäksi kanteen mukaan Adelman on rikkonut osavaltion paparazzit kieltävää lakia.

Streisand pyytää oikeutta käskemään, että Adelman poistaa hänen nimensä ja valokuvan verkkosivuiltaan osoitteesta www.californiacoastline.org. - Jos Adelmanin kiinnostuksen kohteena olisi todellakin ympäristö, hän ei olisi kiinnostunut siitä, kuka misääkin asuu, sanoo Streisandin asianajaja Rex Glensy.

Adelman puolustaa oikeuttaan pitää kuva verkkosivuillaan sananvapauteen ja historialliseen ja tieteelliseen dokumentaatioon vedoten. Adelmanilta voi kuitenkin ostaa 50-120 dollarin hintaisia kopioita Streisandin kodista otetusta valokuvasta. Kaupan on myös valokuvia Cherin, David Geffenin ja muiden merkittävien kalifornialaisten kodeista. Adelman on koonnut vuoden 2002 lopulta alkaen yhteensä 12 100 kuvaa California Coastal Records -projektiaan varten. Projektin tarkoituksena on Adelmanin mukaan dokumentoida osavaltion rannikon eroosiota.

Adelmanin sivut ovat saaneet kritiikkiä myös niillä kävijöiltä. He epäilevät, että yksityiskohtaiset valokuvat San Onofren ydinvoimalasta ja muista salaisemmista paikoista voivat olla avuksi terroristeille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja