Mainos

Straw: Väitteet iskuista Irania vastaan "sekoilua"

Straw sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa, että tiedot ydinpommi-iskujen valmistelusta ovat "täyttä sekoilua".

Britannian ulkoministeri Jack Straw on tänään torjunut jyrkästi lehtitiedot, joiden mukaan Yhdysvallat valmistelisi sotatoimia Irania vastaan. Eräiden lehtien mukaan Yhdysvallat kaavailisi ydinpommien käyttämistä Iranin ydinlaitoksia vastaan.

Straw sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa, että tiedot ydinpommi-iskujen valmistelusta ovat "täyttä sekoilua". Straw sanoi uskovansa, että Yhdysvallat turvautuu edelleenkin neuvotteluihin ja diplomaattiseen painostukseen Iranin ydinhankkeista syntyneessä kiistassa.

Amerikkalainen aikakauslehti New Yorker kertoo Yhdysvaltojen hallituksen harkitsevan yhtenä vaihtoehtona ydinpommien käyttämistä iranilaislaitoksia vastaan. Aikakauslehden artikkelin on laatinut tutkivana toimittajana mainetta saanut Seymour Hersh.

Iranin ulkoministeriön tiedottaja Hamid Reza Asefi sanoo psykologiseksi sodankäynniksi lehtitietoja Yhdysvaltojen valmistelemista sotatoimista. Taustalla on Asefin mukaan amerikkalaisten "raivo ja avuttomuus".

Yhdysvallat epäilee Iranin valmistelevan ydinaseita ydintutkimuksen varjolla, mutta Iran vakuuttaa ydinohjelmiensa tarkoitusperien olevan rauhanomaisia. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi maaliskuun lopulla kannanoton, jossa vaaditaan Irania lopettamaan uraanin rikastushankkeet kuukauden kuluessa.

Iranilaislehti: Miehittämätön vakoilulentokone ammuttu alas

Iranissa on ammuttu alas miehittämätön tiedustelulentokone, kertoo iranilainen sanomalehti Jumhuri Eslami.

- Lentokone oli lähtenyt matkaan Irakista ja se kuvasi raja-aluetta, lehti kertoi. Sen mukaan Iranin viranomaiset ovat päässeet tutkimaan lentokoneen jäännöksiä.

Amerikkalaisviestimissä on uumoiltu presidentti George W. Bushin hallinnon puntaroivan hyökkäystä Iranin ydinlaitoksiin. Iran ei ole suostunut luopumaan kiistanalaisesta ydinohjelmastaan kansainvälisestä painostuksesta huolimatta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.