Mainos

Strauss-Kahnin imagossa tahroja jo ennestään

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tänään eronneeseen pääjohtajaan Dominique Strauss-Kahniin kohdistuneet rikosepäilyt ovat nostaneet tapetille myös miehen menneisyyden.

62-vuotias Strauss-Kahn on ranskalainen taloustieteen tohtori ja poliitikko. Hän toimi 90-luvulla ensin Ranskan teollisuus- ja ulkomaankauppaministerinä ja myöhemmin talous-, rahoitus- ja teollisuusministerinä.

Vuonna 1999 Strauss-Kahn joutui eroamaan ministerin paikaltaan korruptioskandaalin vuoksi, mutta kaksi vuotta myöhemmin hänet vapautettiin syytteistä.

Dominique Strauss-Kahn valittiin IMF:n pääjohtajaksi 2007. Jo seuraavana vuonna hänen johtajuutensa sai tahran, kun suhde IMF:n unkarilaiseen ekonomistiin paljastui. Asia painettiin villaisella, kun Strauss-Kahn oli esittänyt anteeksipyynnöt työntekijöilleen ja vaimolleen.

New York Timesin mukaan Strauss-Kahnin avioliiton ulkopuoliset suhteet ovat olleet julkinen salaisuus, mutta vakavat rikosepäilyt ovat nostaneet mieheen yhdistetyt skandaalit aivan uudelle tasolle.

Yhdysvalloissa esitetyt syytökset Strauss-Kahnia vastaan ovat saaneet muutamia naisia tulemaan julkisuuteen omien syytöstensä kanssa.

Ranskalainen kirjailija-toimittaja Tristane Banon on kertonut tekevänsä Strauss-Kahnista rikosilmoituksen raiskausyrityksestä vuonna 2002. Banon oli tuolloin ollut yhteydessä lakimieheensä, mutta ei ollut poliitikkoäitinsä kehotuksesta nostanut syytteitä.

Banonin äiti Anne Mansouret on tunnettu ranskalainen sosialistipoliitikko. Hän on myöntänyt taivutelleensa tytärtään jättämään rikosilmoituksen tekemättä.

Brittiläinen The Times -lehti on haastatellut nuorta naistoimittajaa, joka kertoo Strauss-Kahnin ahdistelleen häntäkin.

Strauss-Kahn on puhunut itsekin julkisesti naisjutuistaan. Ranskalaisen Libération-lehden huhtikuisessa haastattelussa mies epäilee poliittisiksi sudenkuopikseen rahan, naiset ja juutalaisen taustansa.

– Kyllä, pidän naisista. Mitä sitten? Vuosia on puhuttu valtavista orgioista otetuista valokuvista, mutta mitään ei ole koskaan tullut julkisuuteen, Strauss-Kahn toteaa lehdessä.

Strauss-Kahn on naimisissa. Hänen kolmas vaimonsa on amerikkalaissyntyinen, aikanaan hyvin suosittu toimittaja ja juontaja, Anne Sinclair. Amerikkalaiseen - tai ranskalaiseen - tyyliin Sinclair on päättänyt seistä miehensä rinnalla tuli mitä tuli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.