Mainos

Strauss-Kahn vapautettu paritussyytteistä

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n entinen pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn vapautettiin tänään paritussyytteistä ranskalaisessa oikeusistuimessa.

Strauss-Kahnia vastaan esitetyt syytteet heikentyivät oikeudenkäynnin kuluessa. Kaksi prostituoitua luopui häntä vastaan nostetuista siviilikanteista, ja syyttäjä esitti paritussyytteistä luopumista.  

Strauss-Kahnin väitettiin järjestäneen orgioita, joissa on ollut mukana prostituoituja. Hän myönsi osallistuneensa orgioihin, mutta kiisti tienneensä juhliin osallistuneiden naisten olleen prostituoituja. Hän kiisti myös osallistuneensa orgioiden järjestämiseen. 

Paritus on Ranskassa rikos, vaikka prostituutio sinänsä on laillista. Vielä helmikuussa IMF:n ex-johtajaa uhkasi jopa kymmenen vuoden tuomio.  

Epäilykset Strauss-Kahnin osallisuudesta prostituutiorinkiin tulivat julkisuuteen lokakuussa 2011. Strauss-Kahnin maine oli ehtinyt ryvettyä jo saman vuoden toukokuussa, kun newyorkilainen hotellisiivooja syytti häntä raiskauksen yrityksestä. Kohun takia Strauss-Kahn joutui eroamaan IMF:n pääjohtajuudesta, mutta rikossyytteistä luovuttiin myöhemmin.  

Vielä ennen skandaaleja Strauss-Kahnia pidettiin vahvana kandidaattina Ranskan seuraavaksi presidentiksi. Vuoden 2012 presidentinvaalit voitti kuitenkin Strauss-Kahnin puoluetoveri Francois Hollande.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.