Mainos

Stratforin sisäinen sanakirja vuoti julkisuuteen - käyttää rajua kieltä

Vuotosivusto Wikileaks alkoi tänään julkistaa uutta materiaalia, joka sisältää miljoonia salaisia sähköposteja Stratfor-yhtiön palvelimilta.

Amerikkalaiseen Stratfor-turvallisuusyhtiöön tehtiin viime joulukuussa tietomurto. Murrossa hakkereille päätyi myös suomalaisten tietoja.

Otteita asiakirjasta, jonka Wikileaks sanoo olevan Stratforin johdon laatima sisäinen sanakirja tiedustelutermeihin:

- ATF: Alkoholin, tupakan, tuliaseiden ja räjähteiden virasto. Juntteja, joilla on lupa tappaa. Älä koskaan ikinä pyydä heidän apuaan missään asiassa.

- Barium-ateria: Vuodon sattuessa syötä epäillyille "radioaktiivista" (helposti jäljitettävää, virheellistä) tietoa. Seuraa, mikä tieto vuotaa. Nyt tiedät, kuka on vuotaja. Vuotaja tietää, että sinä tiedät. Piristää päivää paremmin kuin mikään muu. Tuo lapsetkin katsomaan.

- FBI: Liittovaltion poliisi eli keskustan jengi. Oikein hyviä nappaamaan autovarasliigoja. Hieman hämmennyksissä minkään monimutkaisemman kanssa. Hauskoja jymäyttää. Ei hauskaa, jos lyövät takaisin.

- Kaksinaamaiset pikku paskiaiset: Israelin tiedustelupalvelu.

- Patriootti: Lähde, joka pettää oman maansa ideologisen, uskonnollisen, isänmaallisen tai muun epäluotettavan uskomuksen takia. Hyvin vaarallinen. Voi muuttaa mielensä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.