Mainos

Storebrandin hallitus suosittaa Sampo-tarjouksen hyväksymistä

Norjan suurimman vakuutusyhtiön Storebrandin hallitus suosittaa yksimielisesti Sammon tarjouksen hyväksymistä.

Storebrandin hallitus suosittaa yksimielisesti yhtiön osakkeenomistajille Sammon tarjouksen hyväksymistä sellaisena kuin se on tarjousasiakirjassa esitetty.

Hallituksen päätös oli yksimielinen, mutta jokainen Storebrandin omistaja ottaa lopulta itsenäisesti kantaa Sammon tarjoukseen. Norjalaisyhtiön hallituksen mukaan Sammon tarjous on strategisesti vahva.

Sammon tarjous on voimassa 10:nteen heinäkuuta, mutta yhtiön odotetaan pidentävän tarjoustaan. Norjan suurin pankki Den Norske Bank DnB on hankkinut lähes 10 prosentin osuuden Storebrandista.

Norjan lain mukaan Sammon on saatava vähintään 90 prosenttia Storebrandin osakkeista.

Storebrandin hallitus perustelee ratkaisuaan sillä, että strategisesti ehdotettu yhdistyminen Sammon kanssa on vahva ratkaisu. Sen pohjana ovat Storebrandin osaaminen ja kasvustrategia säästämismarkkinoilla. Kaiken kaikkiaan ratkaisu olisi positiivinen niin työtekijöiden, asiakkaiden kuin osakkeenomistajienkin kannalta, Storebrandin hallitus toteaa.

Storebrandin hallitus uskoo, että Sammon tarjous on taloudellisesti houkutteleva vaihtoehto Storebrandin osakkeenomistajille. Lisäksi yhdistyminen Sammon kanssa luo hyvät mahdollisuudet hyödyntää Storebrandin osaamista pitkäaikaissäästämisessä ja varainhallinnassa. Tämä on yhdenmukaista Storebrandin strategian kanssa. Yhdistyminen Sammon kanssa kehittää edelleen Ifiä, josta 3,7 miljoonalla asiakkaallaan ja 8 000 työntekijällään tulee Pohjoismaiden selkeästi johtava vahinkovakuutusyhtiö, Storebrandin hallitus toteaa.

Storebrandin hallitus jatkaa perustelemalla, että ratkaisu auttaa vahvistamaan Storebrandin markkina-asemaa Norjassa lisäämällä kustannustehokkuutta, laajentamalla tuotevalikoimaa ja antamalla hyvät mahdollisuudet parantaa tuotteiden ja palvelujen laatua, mikä on eduksi Storebrandin asiakkaille ja tukee kilpailua Norjan markkinoilla.

Yhdistyminen luo Storebrandille hyvät kasvuedellytykset Norjassa, ja luo myös työntekijöille hyvät mahdollisuudet urakehitykseen. Myötävaikuttava tekijä on myös varainhallinnan sekä norjalaisen ja kansainvälisen henkivakuutustoiminnan pääkonttorin keskittäminen Norjaan. Työntekijöiden edustajat hallituksessa ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä neuvoteltuun ratkaisuun ja painottavat erityisesti yhdistymisen myötä Storebrandin työntekijöille syntyviä kehitysmahdollisuuksia, Storebrandin hallitus sanoo.

Laajapohjaiset keskustelut Den norske Bankin ja Storebrandin välillä ennen Sammon tarjouksen julkistamista eivät Storebrandin hallituksen mielestä antaneet aihetta käynnistää yhdistymisneuvotteluja Den norske Bankin kanssa. Hallituksen mielestä Sammon julkistettua tarjouksensa 21.5.2001 esiin ei ole noussut sellaisia seikkoja, jotka muuttaisivat tätä arviota.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.