Mainos

StoraEnson tulos tipahti tappiolle

Stora Enson alkuvuoden tulos ennen veroja ja vähemmistöosuutta putosi odotettua enemmän, 973 miljoonasta eurosta 586 miljoonaa euroa tappiolle.

Analyytikoiden etukäteisennuste tappioksi oli keskimäärin 523 miljoonaa euroa. -Kolmannen neljänneksen markkinatilanne jatkui vaikeana. Länsi-Euroopassa hinnat alenivat keskimääräisesti tiettyjen laatujen ylikapasiteetin vuoksi, toteaa Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä.

-Pohjois-Amerikassa markkinat vahvistuivat hieman osittaisen kausiluonteisen nousun takia. Alhaisilta tasoilta lähtevää vaatimatonta kasvua on havaittavissa mainonnassa käytettävissä paperilaaduissa, Härmälä sanoo.

-Nousu alkoi aikaisemmin ja on ollut selvempää Yhdysvalloissa kuin Euroopassa. Kulutuskysynnästä riippuvien paperi- ja kartonkilaatujen, kuten toimistopapereiden ja pakkauskartonkien, markkinat ovat yleisesti hyvät. Viime aikoina on ollut kuitenkin havaittavissa merkkejä näiden markkinoiden lievästä heikkenemisestä ja nähtäväksi jää, onko tämä kehitys väliaikaista, Härmälä toteaa.

-Puutuotteiden markkinat pysynevät vakaina loppuvuoden, mutta niiden tuleva kehitys riippuu Yhdysvaltain asuntomarkkinoista. Vuoden viimeisen neljänneksen tulokseen vaikuttavat tavanomaiset lomakauden kunnossapitoseisokit Suomessa, Härmälä sanoo

(MTV3)

(Talousuutiset 22.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.