StoraEnson tulos tipahti tappiolle

Stora Enson alkuvuoden tulos ennen veroja ja vähemmistöosuutta putosi odotettua enemmän, 973 miljoonasta eurosta 586 miljoonaa euroa tappiolle.

Analyytikoiden etukäteisennuste tappioksi oli keskimäärin 523 miljoonaa euroa. -Kolmannen neljänneksen markkinatilanne jatkui vaikeana. Länsi-Euroopassa hinnat alenivat keskimääräisesti tiettyjen laatujen ylikapasiteetin vuoksi, toteaa Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä.

-Pohjois-Amerikassa markkinat vahvistuivat hieman osittaisen kausiluonteisen nousun takia. Alhaisilta tasoilta lähtevää vaatimatonta kasvua on havaittavissa mainonnassa käytettävissä paperilaaduissa, Härmälä sanoo.

-Nousu alkoi aikaisemmin ja on ollut selvempää Yhdysvalloissa kuin Euroopassa. Kulutuskysynnästä riippuvien paperi- ja kartonkilaatujen, kuten toimistopapereiden ja pakkauskartonkien, markkinat ovat yleisesti hyvät. Viime aikoina on ollut kuitenkin havaittavissa merkkejä näiden markkinoiden lievästä heikkenemisestä ja nähtäväksi jää, onko tämä kehitys väliaikaista, Härmälä toteaa.

-Puutuotteiden markkinat pysynevät vakaina loppuvuoden, mutta niiden tuleva kehitys riippuu Yhdysvaltain asuntomarkkinoista. Vuoden viimeisen neljänneksen tulokseen vaikuttavat tavanomaiset lomakauden kunnossapitoseisokit Suomessa, Härmälä sanoo

(MTV3)

(Talousuutiset 22.10.2002)

Lue myös:

    Uusimmat