Mainos

StoraEnson tulos putosi odotetusti

StoraEnson vuoden 2001 tulos ennen satunnaiseriä ja veroja putosi odotetusti 2,1 miljardista eurosta 1,2 miljardiin euroon. Yhtiö pitää tulosta tyydyttävänä vaikeassa markkinatilanteessa.

Vuoden 2001 liikevaihto nousi 3,8 prosenttia 13,5 miljardiin euroon, pääasiassa Consolidated Papersin vuoksi. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 1,49 miljardia euroa eli 11,1 prosenttia liikevaihdosta. Edellisvuoteen verrattuna liikevoitto laski 22,4 prosenttia pienentyneiden toimitusmäärien, alentuneiden hintojen ja suurentuneiden poistojen vuoksi. Tilikauden tulos oli 926,3 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos oli 0,94 euroa ja osakohtainen kassatulos 2,34 euroa molemmat ilman kertaluonteisia eriä.

Markkinatilanne herkkä

Härmälä, Jukka, StoraEnso

-Yleisesti ottaen ottaen markkinatilanne on muuttunut herkemmäksi, kun varastot ovat tuotannon rajoitusten ja varastojen purkamisen takia tyhjentyneet. Paperin ja kartongin kysyntä piristyy kuitenkin vasta, kun maailmantalous paranee oleellisesti. Stora Enso jatkaa tuotantonsa sopeuttamista vastaamaan markkinoiden kysyntää. Kun kysyntä alkaa voimistua, Stora Enso on hyvissä asemissa ja saa täyden hyödyn Pohjois-Amerikan synergiaeduista. Tulevaa tuloskehitystä vahvistavat myös viime vuosien merkittävät rakennejärjestelyt ja koneinvestoinnit, sanoo StoraEnson toimitusjohtaja Jukka Härmälä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.