Mainos

StoraEnson tulos puolittui alkuvuonna

Metsäyhtiö StoraEnso aikoo laajentaa säästöohjelmiaan loppuvuonna. Yhtiön tulos puolittui tammi-kesäkuussa viimevuotiseen verrattuna.

StoraEnson tulos puolittui alkuvuonna.

Metsäyhtiö Stora Enson tulos puolittui alkuvuonna viime vuoteen verrattuna. Metsäyhtiön tulos ennen veroja ja vähennysosuutta oli 216,2 miljoonaa euroa. Vielä vuosi sitten yhtiön tulosi ylsi 446,7 miljoonaan euroon.

StoraEnson osakekohtainen tulos ilman kertaluonteisia eriä oli alkuvuonna 0,16 euroa, kun yhtiö vielä viime vuoden alkupuoliskolla ylsi 0,30 euroon. Myös metsäkonsernin liikevoitto putosi selvästi viime vuoden tammi-kesäkuusta. Yhtiön liikevoitoksi kirjattiin nyt 317,8 miljoonaa euroa, kun vielä vuosi sitten liikevoitto oli 515,8 miljoonaa euroa.

Stora Enson kesä-huhtikuun tulos laski ennakoidusti. Ennen veroja ja vähennysosuutta toisen vuosineljänneksen tulos oli 86,9 miljoonaa euroa, kun se edellisellä vuosineljänneksellä oli 154,6 miljoonaa euroa.

Huhti-kesäkuun liikevoitto oli puolestaan 106,7 miljoonaa euroa, mikä on yli 49 prosenttia pienempi kuin edellisen vuosineljänneksen liikevoitto. Vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä yhtiön liikevoitoksi kirjattiin vielä 211,1 miljoonaa euroa.

StoraEnson toisen neljänneksen liikevaihto ylsi sen sijaan lähes samaan kuin tammi-maaliskuussa. Huhti-kesäkuussa yhtiön liikevaihto oli reilut 3,06 miljardia euroa. Viime vuoden toisella vuosineljänneksellä yhtiön liikevaihto oli reilut 3,2 miljardia euroa.

Yhtiö uskoo alan taloudellisen tilanteen säilyvän haastavana myös loppuvuonna ja ennakoi joidenkin paperilaatujen hintojen jatkavan laskuaan Euroopassa. Vuoden jälkipuoliskolla StoraEnso ilmoittaa aikovansa tarkistaa investointejaan ja laajentavansa säästöohjelmiaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.