Mainos

StoraEnson tulos odotettua parempi

Metsäjätti StoraEnso teki tammi-maaliskuussa ennen veroja ja vähemmistöosuutta 429,5 miljoonan euron tuloksen. Liikevaihto oli 3,63 miljardia euroa, mikä oli edellisen neljänneksen tasolla. Liikevoitto oli 523,0 miljoonaa euroa (edellisellä neljänneksellä 440,7 miljoonaa).

Kauppalehden keräämä analyytikoiden mediaaniennuste Stora Enson alkuvuoden tulokseksi ennen vähemmistöosuutta ja veroja oli 384 miljoonaa euroa.

Yhtiö kuvaa tulostaan hyväksi heikentyneestä markkinatilanteesta huolimatta. -Saavutimme kaikki taloudelliset tavoitteemme, sanoo toimitusjohtaja Jukka Härmälä. -Hyvä tulos kertoo toiminnan tehokkuudesta.

Stora Enson liikevoitto parani aikakauslehtipaperin, pakkauskartonkien ja erityisesti sanomalehtipaperin hinnannousun ansiosta. Yhdysvaltain hidastunut talouskasvu on lisännyt epävarmuutta ja vähentänyt erityisesti päällystetyn hieno- ja aikakauslehtipaperin kulutusta Pohjois-Amerikassa, missä myös päällystetyn hienopaperin hinnat ovat laskeneet. Euroopassa paperin kysyntä ja hinnat ovat pysyneet melko vakaina. Heikentyneen markkinatilanteen vuoksi Stora Enso supisti paperin ja kartongin valmistusta 205 000 tonnia tammi-maaliskuun aikana.

Stora Enso jatkaa tarvittaessa tuotannon supistuksia. Koko vuoden tulos riippuu teollisuuden kyvystä hintatason ylläpitämiseen sekä yhtiön sisäisestä tehokkuudesta ja kustannustietoisuudesta, yhtiö kertoo.

-Loppuvuosi on varmasti vaikea, mutta jos tuotannon supistuksia jatketaan ja asiakasvarastot ovat arvioidulla alhaisella tasolla, kaikki edellytykset ovat olemassa hyvään kysynnän ja tarjonnan tasapainoon, toteaa toimitusjohtaja Jukka Härmälä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.