Mainos

StoraEnso aloittaa säästöohjelman

Metsäyhtiön pyrkimyksenä on pienentää kuluja lakkauttamalla tai myymällä heikosti kannattavia yksiköitään ja vähentämällä mahdollisesti työntekijöidensä määrää.

Metsäyhtiö StoraEnso on aloittamassa Euroopan yksiköissään kannattavuuden parannusohjelmaa, jolla se tavoittelee 300 miljoonan euron tulosparannusta vuoden 2007 puolivälistä lähtien. Yhtiön mukaan ohjelmaan kuuluvat heikosti tuottavien yksiköiden myynti tai lopettaminen sekä mahdolliset henkilöstön vähennykset.

StoraEnson tammi-maaliskuun voitto ennen veroja jäi analyytikkojen arvioita heikommaksi, mutta koheni vuotta aiemmasta viisi prosenttia. Yhtiö kertoi 83,6 miljoonan euron tuloksesta, kun viime vuoden vastaava tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 79,5 miljoonaa. Reutersin haastattelemat analyytikot olivat odottaneet 95 miljoonan euron tulosta.

Vuosi sitten StoraEnson 195,2 miljoonan euron tulokseen sisältyvät 116 miljoonan euron kertaluonteiset erät. Niihin luetaan yleensä myyntivoitot, ylimääräiset omistusarvojen alaskirjaukset ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvat varaukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.