Stora Enson väkeä tukeneille sakkoja työtuomioistuimessa

Työtuomioistuin on tuominnut hyvityssakkoja Toimihenkilöunionille Stora Enson henkilöstön tukemiseksi järjestetyistä tempauksista. Korvausta saivat Teknologiateollisuus, Tieto ja tekniikka-alan työnantajaliitto ja Elintarviketeollisuusliitto.

Stora Enson palveluksessa olleet Toimihenkilöunionin jäsenet lakkoilivat tammikuun puolivälissä muutaman päivän. Työtuomioistuin määräsi jo aiemmin, että unionin on maksettava tästä hyvästä sakkoja työrauhavelvollisuuden rikkomisesta.

Storaensolaisia tukivat Elisan, TeliaSoneran, Altian ja Patrian toimihenkilöt. Patriassa, Altiassa ja Elisalla oltiin lakossa lyhyitä aikoja. Teliasoneralaiset uhkasivat jättää Stora Enson verkkoviat korjaamatta, mutta uhkausta ei toteutettu.

Toimihenkilöunionin on maksettava sen haastaneille liitoille työrauhavelvollisuuden rikkomisesta hyvityssakkoa 3000-4500 euroa kullekin.

Unioni yritti vedota tuomioistuimessa siihen, että kyseessä oli protesti valtion harjoittamaa omistajapolitiikkaa vastaan eikä pyrkimys vaikuttaa työehtosopimukseen. Valtioon haluttiin vaikuttaa, jotta se puuttuisi yhtiön päätökseen lopettaa Kemijärven ja Haminan Summan tehtaat.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat