Mainos

Stora Enson tulos putosi

Stora Enson alkuvuoden tulos putosi odotetusti viimevuotisesta. Tulos ilman veroja ja vähemmistöosuutta sekä ilman kertaluontoisia eriä putosi 591,9 miljoonasta eurosta 323,6 euroon. Vastaava liikevoitto putosi 7 miljoonasta 5 miljoonaan. Liikevaihto putosi 9,5 miljardista 9,1 miljardiin euroon.

- Selviä merkkejä pitkään odotetusta metsäteollisuustuotteiden kysynnän piristymisestä Euroopassa ei vieläkään ole näkyvissä, kertoo Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä.

- Mainonnan kestävään kasvuun johtavaa kehitystä ei ole tapahtunut ja siihen liittyvien paperilajien kysyntä on edelleen heikohkoa. Konsernin pääosin yleisestä taloudellisesta toimeliaisuudesta riippuvien pakkauskartonkien kysyntä on tasaista. Euroopassa tuotehintojen näkymät ovat kohtuullisen vakaat. Hienopaperit, joihin kohdistuu hintapaine, muodostavat tästä poikkeuksen, Härmälä jatkaa.

StoraEnso toteaa osavuosikatsauksessaan, että Pohjois-Amerikan talouden piristyminen näyttää ilmeiseltä, joskin kehityksen tahti on hidas ja metsäteollisuustuotteiden osalta melko epätasainen. Paperimarkkinoiden myönteisempi kehitys alkaa perinteisesti Pohjois-Amerikassa. Tämä näkyy jo eräiden paperilajien vireillä olevista hinnankorotuksista.

Aasiassa hienopaperin kysyntä on toipunut SARS:n aiheuttamista markkinavaikutuksista, mutta kilpailu on edelleen kovaa. Alueen bruttokansantuote kasvaa kuitenkin nopeasti, erityisesti Kiinassa.

StoraEnso kertoo, että haastavat markkinaolosuhteet ovat edellyttäneet konsernilta entistäkin voimakkaampaa keskittymistä kustannussäästöohjelmien toteuttamiseen. Pohjois-Amerikan ohjelmien lisäksi tehdaskohtaista tuottavuutta parannetaan, kiinteitä ja muuttuvia kuluja leikataan ja konsernin esikuntatoimintojen ja tietotekniikkakulujen kustannuksia alennetaan. Kuten edellisessä osavuosikatsauksessa todettiin, on myös ryhdytty toimiin vuosien 2003-2004 investointien pitämiseksi konsernin vuosittaisten poistojen rajoissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.