Mainos

Stora Enson tulos putosi

Stora Enson tammi-kesäkuun tulos ennen veroja ja vähimmäisosuutta putosi 668,2 miljoonasta eurosta 446,7 miljoonaan euroon.

Stora Enson mukaan markkinanäkymät pysyvät vaikeina ja painetun mainonnan elpymisestä ei näy merkkejä.

Stora Enson toisen neljänneksen tulokseen vaikuttivat yhtiön mukaan haastavat markkinat ja kausiluonteiset syyt.

Stora Enson toisen neljänneksen liikevoitto oli 241,8 milj. (274,0 milj. ). Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 190,2 milj. (274,0 milj. ), mikä on 30,6 % vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä ja 5,9 % liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 0,12 (0,18 ) ja osakekohtainen kassatulos oli 0,48 (0,55 ).

Stora Enson liikevaihto 3 233,0 milj. oli samalla tasolla kuin edellisellä neljänneksellä (3 228,9 milj. ) ja liikevoitto ennen poistoja (EBITDA) oli 569,5 milj. (602,9 milj. ). Tulos ennen veroja ja vähemmistöosuutta oli 206,2 milj. (240,5 milj. ). Markkinatilanteesta johtuvat tuotantoseisokit olivat 326 000 tonnia (335 000 tonnia).
Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä kommentoi toisen neljänneksen tulosta ja markkinatilannetta seuraavasti: Kausiluonteiset syyt ja vaikeana jatkunut markkinatilanne vaikuttivat Stora Enson toisen neljänneksen tulokseen. Lisäksi kesäseisokkien yhteydessä tehtyjen kunnossapitotöiden aiheuttamat kiinteät kustannukset heikensivät tulosta. Toisaalta hyvä kassavirta paransi Stora Enson vahvaa tasetta edelleen.

- Päämarkkina-alueilla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa markkinanäkymät pysyvät vaikeina. Painetun mainonnan elpymisestä ei ole vielä havaittavissa merkkejä varsinkaan Yhdysvalloissa. Kulutuskysynnästä riippuvien tuotteiden, kuten toimistopaperin, kuluttajapakkauskartonkien ja sahatavaran kysyntä on kuitenkin melko hyvä. Joka tapauksessa talouden yleisen paranemisen arvioidaan tapahtuvan hitaasti ja se on sidoksissa Yhdysvaltain talouden kohentumiseen, Härmälä sanoo.


(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.