Mainos

Stora Enson tulos lievässä nousussa

Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä lupaili korotuksia papereiden hintoihin loppuvuodesta.

Stora Enson tulos kääntyi lievään nousuun heinä-syyskuussa vuoden takaiseen verrattuna. Tulos rahoituserien jälkeen nousi 114,8 miljoonaan euroon 104,4 miljoonasta eurosta ilman kertaluonteisia eriä. Kertaluonteiset erät nostivat kuitenkin tuloksen 188,9 miljoonaa euroon, joka oli lähes kolminkertainen vuoden takaiseen vastaavaan lukuun verrattuna. Liikevaihto nousi rahtusen 3033 miljoonaan euroon 2987 miljoonasta eurosta. Huhti-kesäkuuhun verrattuna tulos nousi selvästi mutta liikevaihto laski.

Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä varoittaa yhtiön osavuosikatsauksessa, että dollarin heikkeneminen ja öljyn hinnan nousu saattavat vaikuttaa kielteisesti Stora Enson tulevaisuudennäkymiin. Härmälän arvio markkinoista oli hintojenkin suhteen astetta varovaisempi kuin kilpailija UPM:n edellisenä päivänä esittämä arvio. Kuitenkin myös Stora Enso kertoi korottavansa hienopaperien hintoja loppuvuoden aikana. Painopapereissa korotuksia on tulossa ensi vuonna.

Pohjois-Amerikassa jo aiemmin nousuun kääntyneet hinnat jatkavat kohoamistaan. Euroopan markkinoilla papereiden hinnat pysyivät kesällä ja alkusyksystä kevään tasolla, ja pakkauskartongin hinta säilyi vakaana. Tuotantoa rajoitettiin heinä-syyskuussa Euroopassa yhteensä 61 000 tonnilla, kun edellisellä vuosineljänneksellä rajoitukset olivat lähes 100 000 tonnia. Pohjois-Amerikassa rajoituksia ei tarvittu kovemman kysynnän vuoksi.

Puutuotteissa Stora Enso ennustaa mäntysahatavaran ylitarjonnan jatkuvan. Sen sijaan kuusipuolella markkinat ovat tasapainossa ja hinta vakaa. Huonot säät Suomessa ja Baltiassa haittasivat yhtiön puunhankintaa.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 27.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.