Mainos

Stora Enson tulos heikkeni

Metsäkonsernin vuoden 2003 tulos oli kuitenkin analyytikkojen odotuksia parempi.

Stora Enson vuoden 2003 tulos ennen veroja ja vähemmistöosuutta putosi 734,9 miljoonasta eurosta 331,4 miljoonaan euroon. Tulos oli odotuksia parempi, koska analyytikkoarvioiden mediaanitulos oli 234 miljoonaa euroa.

Vuonna 2003 Stora Enson liikevaihto laski edellisvuodesta 4,8 prosenttia 12 172 miljoonaan euroon. Koko vuoden osakekohtainen tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 0,25 euroa, mikä ylitti mediaaniodotuksen 0,18 euroa. Vuonna 2002 osakekohtainen tulos ilman kertaluonteisia eriä 0,57 euroa.

Stora Enson hallitus esittää 0,45 euron osakekohtaista osinkoa, mikä on saman verran kuin viime vuonna.

Yhtiön loka-joulukuu oli voitollinen, kun analyytikot odottivat tappiota. Tulos ennen veroja ja vähemmistöosuutta ilman kertaluonteisia eriä oli 7,8 miljoonaa euroa. Loppuvuoden tulosta rasittivat muun muassa Stora Enson tekemät alaskirjaukset metsien myynnistä Kanadassa.

Toimitusjohtaja Jukka Härmälä oli varovaisen toiveikas markkinanäkymien suhteen. Toisaalta heikko dollari haittaa konsernin Euroopan toimintoja.

-Luottamuksen Euroopan talouden elpymiseen uskotaan nostavan mainonnassa käytettävien paperilaatujen kysyntää. Hintapaineet jatkuvat yhä aikakauslehtipapereissa, kun sanomalehtipaperin hinnat pystyvät parhaimmillaan vain säilyttämään viime vuoden tasonsa. Pakkauskartonkien hinnat ovat melko vakaat, joskin hienopaperin hinnat näyttävät vakiintuneen alhaiselle tasolle. Puutuotteiden kysyntä on melko hyvää, mutta hintapaineet jatkuvat. Heikolla Yhdysvaltain dollarilla ja kasvavalla kilpailulla on heikentävä vaikutus konsernin Euroopan toimintoihin, luetteli Härmälä.

Stora Enso investoi Kiinaan


Stora Enso uudenaikaistaa paperikonettaan ja lisää arkituskapasiteettiaan Suzhoussa Kiinassa sijaitsevalla hienopaperitehtaalla. Investoinnin arvo on 38 miljoonaa euroa, Stora Enso kertoo pörssitiedotteessaan.

Yhtiön mukaan investointi parantaa tehtaan tuottavuutta sekä turvaa Stora Enson markkina-aseman nopeasti kasvavilla Kiinan markkinoilla. Projekti valmistuu syyskuussa 2005.

Investointi nostaa Suzhoun tehtaan vuosikapasiteettia 75 000 tonnia 240 000 tonniin. Tehdas valmistaa arkitettuja taidepainopapereita. Sen tuotanto myydään lähes kokonaan Kiinan markkinoilla. Päällystetyn hienopaperin kysynnän on ennustettu kasvavan Kiinassa yli seitsemällä prosentilla vuosittain vuoteen 2010 saakka.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 04.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.