Mainos

Stora Enson sahojen tulevaisuus epävarma

Jopa sahatoimintojen myyminen on yksi ratkaisu kannattavuusongelmiin, sanoo Stora Enson talousjohtaja ruotsalaisen Dagens Industri -lehden haastattelussa.

Metsäjätti Stora Enso pohtii yhä sahojensa tulevaisuutta. Ruotsalainen Dagens Industri -lehti uutisoi tänään, että yhtiö saattaisi jopa myydä sahatoimintansa. Stora Enson talousjohtaja Hannu Ryöppönen sanoi lehden haastattelussa, että sahojen myynti olisi mahdollinen ratkaisu.

Stora Enso kuitenkin jarrutteli hätäisiä johtopäätöksiä.

- Sahojen selvitystyö on menossa, ja se menee eteenpäin yksiköittäin, sanoo yhtiön sijoittajasuhteiden johtaja Ulla Paajanen-Sainio.

Yhtiö ei kuitenkaan suoraan kiistä, etteikö sahoja voisi myyntiin päätyäkin. Osana säästöohjelmaansa StoraEnso myi jo maaliskuussa Linghedin sahan Ruotsissa, mutta toisaalta päätti jatkaa pienemmällä kapasiteetilla Veitsiluodon sahan toimintaa.

Stora Enso on Euroopan suurin sahatavaran tuottaja, mutta sen puutuotteiden kannattavuus on ollut heikko. Tammi-kesäkuussa yhtiö teki puutuotteilla vajaat 20 miljoonaa euroa liikevoittoa. Ryhmän liikevoittoprosentti jäi 2,3:een, kun se koko konsernissa oli 5,2 prosenttia.

Suomessa Stora Enson seitsemän sahaa työllistää lähes 900 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.