Stora Enson Karvinen: Virheitä on tehty niin paljon, että uutiset menisi pitkäksi

Stora Enson Karvinen kertoo eronsa taustoista 1:38

Metsäjätti Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen ilmoitti jo viime vuoden syksyllä hallitukselle tulevasta lähdöstään.

– Perimmäinen syy on se, että haluan tehdä oikeasti jotain muita asioita. Mutta nyt keskityn siihen, että vien tämän projektin viimeiseen minuuttiin saakka täydellä energialla ja vauhdilla, johtaja sanoo.

Yhtiön myöntämä lapsityövoiman käyttö Pakistanissa ei vaikuttanut päätökseen.

– Ruotsissa tullut myllytys tuli tämän vuoden puolella, joten näin ollen sillä ei ollut tekemistä sen kanssa.

Lapsityöepäilyjä jo syksyllä

Oliko lapsityövoimasta tietoa jo viime syksynä?

– Lapsityövoiman riskeistä oli tietoa jo silloin. Toive on, että kerrottaisiin myös siitä hyvästä työstä, mitä meidän ihmiset Pakistanissa, Kiinassa ja Brasiliassa tekevät, Karvinen pyytää.

Mitä virheitä olette tehneet, Jouko Karvinen?

– Niitä on tehty niin monta, että teidän uutiset menisi pitkäksi, jos ne kaikki pitäisi kertoa. Kysymys on siitä, että mitä oikeita päätöksiä on tehty. Jos ei uskalla päättää mitään, ei tee virheitä. Markkinat ja tulevaisuus kertovat, miten onnistuneita päätökset ovat olleet.

Seuraaja voi astua remmiin nopeallakin aikataululla.

– Kun hakuprosessi on käynnissä, niin ei siinä hirveän kauaa mene, mutta en ole siitä päivämäärästä kiinnostunut. Haluan, että hallitus tekee hyvän valinnan, ja sitten uusi kippari ottaa laivan ja vauhti paranee.

Suomen valtion omistaman sijoitusyhtiö Solidiumin omistusosuus metsäyhtiössä on 12 prosenttia. 

Lue myös:

    Uusimmat