Mainos

Stora Enson Imatran tehtailla petosepäily

Stora Enson Imatran tehtailla epäillään, että virallisen myyntiorganisaation ulkopuolelta on myyty satoja tonneja pakkauskartonkia alempilaatuisena tuotteena kotimaiselle jalostajalle. Imatran poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksena.

Rikoskomisario Veikko Nyyssösen mukaan yhtiön työntekijöiden epäillään myyneen ohjeiden vastaisesti ja myyntiorganisaation ulkopuolelta satoja tonneja pakkauskartonkeja tekaistuna sekundana. Myytyjen erien laadusta on annettu virheellisiä tietoja laskutukseen ja ne on kaikki toimitettu Suomeen. Ostajaa ja erien jalostajaa ei tutkinnan tässä vaiheessa kerrota.

Tapauksen yhteydessä on kuulusteltu jo useita henkilöitä. Pääepäilty ei ole enää yhtiön palveluksessa.

Paikallisjohtaja Markku Pentikäinen kertoo, että asia paljastui, kun huomattiin, että luvut eivät täsmää ja asiaa lähdettiin selvittämään tuotantopuolella.
- Tapaus päätettiin antaa poliisille, koska meillä ei ole tarvittavaa rikosoikeudellista asiantuntemusta, Pentikäinen sanoi.

Myynnin ajankohtaa tai kaupanteon taustaa ei tässä vaiheessa haluta yksilöidä. Syntynyt tilanne on Pentikäisen mukaan harvinainen ja kartongin myynti sekundana on aiheuttanut yhtiölle huomattavaa vahinkoa. Priimakartongin tonnihinta on noin 1000 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.