Mainos

Stora-Enson Imatran-tehtaalle lakko

Kaukopään tehtaan paperimiesten on määrä aloittaa kaksipäiväinen lakko maanantaiaamuna kello kuusi. Lakko on vastalause työnantajan suunnittelemille työpaikkojen vähennyksille.

Paperiliiton osasto aikoo pysäyttää Stora-Enson Imatralla sijaitsevan Kaukopään tehtaan kahdeksi vuorokaudeksi. Lakon on määrä alkaa maanantaiaamuna kello kuusi ja kestää keskiviikkoaamuun asti. Työnantajalla ja paperiliiton Kaukopään osastolla on riita henkilöstösuunnitelmasta, joka vähentäisi tehtaalta noin 50 työpaikkaa luonnollisena poistumana ja eläkejärjestelyin. Varsinaisista irtisanomisista ei kuitenkaan ole kysymys.

Paperiosaston pääluottamusmies Ilkka Nokelainen pitää lakon alkamista varmana. Mitään neuvotteluja tilanteen ratkaisemiseksi ei ole viikonlopun aikana käyty, eikä Nokelaisen mukaan sellaisia ole luvassakaan.

-Näyttää siltä, että ajaudutaan työtaisteluun, Nokelainen vahvisti.

Nokelaisen mukaan tehdasta joudutaan jo tällä hetkellä pyörittämään hätätyömääräyksin, koska työvoimaa ei ole riittävästi.

Stora Enson Imatran tehtaiden paikallisjohtaja Juha Helkala sanoo puolestaan Etelä-Saimaa-lehdessä, ettei työnantaja aio avata erimielisyyteen päättyneitä neuvotteluja uudelleen paikallisella tasolla. Helkalan mukaan henkilöstön vähentämisen syynä on tekniikan kehitys ja automaation lisääntyminen. Vähennysten toteuttamista helpottaa suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle.

Kesken sopimuskauden järjestettävästä lakosta on luvassa Paperiliitolle sakot.

-Näinhän se on tietysti. Isäntä maksaa, minkä polle aitaa kaataa, Nokelainen toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.