Mainos

Stora Ensolle uusi paperikone Belgiaan

Stora-Enso rakentaa uuden suuren paperikoneen Belgiaan 2,5 miljardilla markalla. Langerbruggeen tuleva paperikone käyttää raaka-aineena kierrätyspaperia ja tuottaa sekä sanomalehti- että aikakauslehtipaperia. Uuden suurkoneen vuosikapasiteetiksi tulee 400 000 tonnia.

Samalla Stora Enso sulkee yhden Summan tehtaan kolmesta paperikoneesta. Sulkeminen tietää 200 työpaikan katoamista, mutta ketään ei jouduta irtisanomaan. Poistuma hoidetaan lähinnä eläkejärjestelyillä. Yhtiö sulkee myös toisen vanhan paperikoneen Langerbruggessa sekä päällystyskoneen Ruotsisssa. Summan tehtaan tulevan tehokkuuden parantamiseen on suunniteltu investoitavaksi noin 20 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Jukka Härmälän mukaan toimien tavoitteena on yhtiön kilpailukyvyn parantaminen. Lisäksi Stora Enso haluaa vastata korkealaatuisten papereiden kysynnän kasvuun. Sanomalehtipaperin ja päällystämättömän aikakauslehtipaperin kysyntä on Härmälän mukaan lisääntynyt nopeasti taloudellisen kasvun ja tekniikan kehityksen tuloksena.

Stora Enson tuotantorakenteen kehittämisohjelmalla ei hänen mukaansa ole vaikutusta sanomalehtipaperin markkinatasapainoon. Tarvittaessa yhtiö on valmis tuotantoseisokkeihin.

Uudesta paperikoneesta tulee Stora Enson mukaan vuonna 1994 Eilenburgissa Saksassa käynnistetyn Sachsen Papierin kaltainen. Suurin osa raaka-aineena käytettävästä kierrätyspaperista saadaan 300 kilometrin säteeltä tehtaasta. Langerbruggen investointi täyttää Härmälän mukaan Stora Enson sijoitetun pääoman 13 prosentin tuottovaatimuksen ja se rahoitetaan kassavirrasta. Investointi ei vaikuta yhtiön tavoitteeseen, joka on pitää investoinnit käyttöomaisuuteen poistoja alhaisemmalla tasolla, hän totesi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.