Mainos

Stora Enso vähentää rajusti väkeä

Stora Enso on julkaissut suunnitelmansa syvistä leikkauksista yhtiön tuotantoon. Yhtiö aikoo lakkauttaa yhteensä 1700 työpaikkaa - 550 työpaikkaa Suomesta ja 1150 ulkomailta. Suomessa pannaan kiinni kartonkikone Imatralta ja hylsykartonkikone Varkaudesta.

Lisäksi kiinni menee kaksi muovipäällystekonetta Imatralla ja Karhulassa. Suunnitelmat saattavat vähentää henkilökuntaa Veitsiluodon tehtaalla Kemissä. Stora Enso haluaa myös siirtää 1450 työntekijää uuteen kunnossapitoyritykseen.

Uimaharjun ja Sunilan sellutehtaat selviävät tässä vaiheessa tuotannonrajoituksilla.

Toimitusjohtaja Jouko Karvisen mukaan suljettavat koneet kannattavat huonosti. Suunnitelma on myös osa varautumista Venäjän puutulleihin. Karvinen vakuuttaa, että Stora Enso pystyy toimimaan ensi vuonna ilman venäläistä puuta.

Ulkomailla suurimmat supistukset koskevat Saksaa, josta vähenee 600 työpaikkaa. Venäjän puunhankinnasta menee 400 työpaikkaa.

Imatralta uhkaa lähteä 330 työpaikkaa

Stora Enson Imatran tehtailla on lopetusuhan alla 330 työpaikkaa. Lisäksi noin 470 työntekijää on siirtymässä uuden kunnossapitoyhtiön leipiin ensi vuoden alussa.

Tehtailla on töissä nyt 1960 ihmistä. Irtisanomiset tarkentuvat yt-neuvotteluissa, jotka alkavat 22. syyskuuta. Irtisanomisuhan alla olevista noin 90 on sellaisia, joilla on mahdollisuus siirtyä vanhuuseläkkeelle.

Imatralle on tulossa kuitenkin myös mittavia investointeja. Havusellun tuotantoa ollaan lisäämässä 26 miljoonalla eurolla ja mm. nykyinen koivusellulinja uusitaan havusellulinjaksi. Investointeihin on varattu noin 75 miljoonaa euroa.

Stora Enson maajohtajan Aulis Ansaharjun mukaan Imatra on näillä järjestelyillä valmis vastaanottamaan millaiset Venäjän puutullit tahansa.

-Kokonaan vapaaksi ei päästä tuontipuusta, mutta sinnepäin. Tavoitteena on saada 15 miljoonaa kuutiota puuta Suomen metsistä, hän sanoi tiedotustilaisuudessa Imatralla.

Stora Enso on Imatran suurin työnantaja. Tehtaiden palkkalistoilla olevien keski-ikä on hieman yli 45 vuotta. Yhtiön luottamushenkilöiden mukaan irtisanomisuhka ei tullut työntekijöille yllätyksenä.

Ansaharju lupailee irtisanottaville tukipakettia, jonka suuruudesta hän ei kuitenkaan vielä ole halunnut kertoa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja