Mainos

Stora Enso ulkoistaa jälleen kunnossapitoa?

Metsäyhtiö Stora Enso selvittää kunnossapidon ulkoistamista myös Imatran, Varkauden, Uimaharjun, Heinolan, Oulun ja Kemin tehtaillaan, kertoo Etelä-Saimaa. Näiden tehtaiden kunnossapidossa työskentelee yli tuhat henkilöä.

Stora Enso teki jo aiemmin aiesopimuksen Anjalan ja Kotkan tehtaiden kunnossapidon siirtymisestä Empowerille.

Aikeet laajemmasta ulkoistuksesta tulivat Etelä-Saimaan mukaan yllätyksenä työntekijöille. Paperiliiton valtuustoa johtavan Ilkka Nokelaisen mukaan heille ei ollut kerrottu asiasta.

Selvitysprojektia vetävä Saimaa Servicesin toimitusjohtaja Juha Helkala korostaa, että kyseessä on vasta selvitystyö, jonka tuloksia arvioidaan kesän lopulla. Saimaa Services on Stora Enson tytäryhtiö, joka hoitaa sen Imatran tehtaiden kunnossapitoa.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen ei usko, että selvitys tuo muutoksia kunnossapidon työpaikkoihin.

- Meille on vakuuteltu, ettei tässä ole kysymys mistään semmoisesta muoti-ilmiöstä, että pitää ulkoistaa ulkoistamisen vuoksi, vaan on kysymys aidosta vertailusta: Siitä mitenkä oma väki tekee työn ja kuinka kustannustehokkaasti. Vertaillaan sitä sitten siihen minkälaisia tarjouksia ulkopuolinen tekisi, ettei tässä suhteessa mitään pelättävää ole, Ahonen toteaa MTV:n uutisille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.