Mainos

Stora Enso palaa Kemijärvelle

Stora Enso on ostanut viidesosan liimapuupalkkeja valmistavasta Arktos Groupista.

Kaupan seurauksena Stora Enso palaa osakkaaksi entiseen Kemijärven sellutehtaaseensa, jonka se lakkautti suuren kohun saattelemana pari vuotta sitten.

- Arktos Group lähti rakentamaan konseptia, joka perustuu pienen tukin käyttämiselle. Nyt tämä konsepti on valmistumassa. Sahalinja on valmiina ja nyt rakennetaan höylälinjaa sekä liimapuulinjaa. Meitä kiinnostaa tämän linjan hyväksikäyttäminen yhdessä Arktoksen kanssa, kertoo johtaja Hannu Kasurinen Stora Enso Puutuotteista.

Arktos Groupilla on ennestään tehdas Porissa, josta se vie kuusipalkkeja UPM:n asiakkaille Japaniin. Kemijärveltä on tarkoitus toimittaa Stora Enson asiakkaille mäntypalkkeja niin ikään Japaniin.

- Markkinat ovat muuttuneet erittäin nopeasti tämän kevään aikana, ja euron kurssimuutokset auttavat taloudellista kannattavuutta. Tällä hetkellä näyttää erittäin hyvältä, toteaa hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kilpeläinen Arktos Groupista.

Rakentamisen raaka-aineena metsäyhtiöt saavat sahojen ylijäämäpuulle parempaa tuottoa. Ennen tukkien sivulaudat menivät lähinnä pärekorien valmistukseen tai ne poltettiin. Nyt niistä osataan ristiin laminoimalla valmistaa betonin korvaavia elementtejä.

Liimapuupalkkien tuotanto Kemijärvellä alkaa syksyllä.

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.