Mainos

Stora Enso myy Kotkan tehtaat

Stora Enso myy Kotkan tehtaat pääomasijoittaja OpenGate Capitalille 24 miljoonalla. Kauppaan sisältyy koko Stora Enson Kotkan tehtaiden liiketoiminta: laminaattipaperi-, erikoispäällystetty aikakauslehtipaperi- ja sahaliiketoiminta sekä Malesian laminaattipaperiliiketoiminta. Kaikki 570 työntekijää siirtyvät uuden omistajan palvelukseen.

Stora Enso jatkaa hienopaperin, sellun ja sahatavaran tuotantoa Varkaudessa. Sanomalehtipaperituotanto sen sijaan aiotaan lopettaa pysyvästi syyskuun loppuun mennessä, mikä tietää noin 200 työpaikan lopetusta. Stora Ensolla on Varkaudessa tällä hetkellä yhteensä 512 työntekijää.

Varkauden tehtaiden kohtalo on ollut katkolla viime elokuusta asti. Alun perin Stora Enso suunnitteli sulkevansa ne kokonaan, jos markkinatilanne ei parane.

Nyt toimistopaperin kysyntä on yhtiön mukaan elpynyt sen verran, että hienopaperin ja sellun tekeminen kannattaa. Sanomalehtipaperin markkinatilanne taas on heikentynyt voimakkaasti.

Stora Enso ilmoitti tänään myös roimasta tulosparannuksesta. Yhtiön tammi-maaliskuun tulos ennen veroja oli 118 miljoonaa euroa voitolla, kun se vuosi sitten oli 48 miljoonaa tappiolla.

(MTV3 - STT)

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.