Mainos

Stora Enso luopui yhdellä eurolla paperitehtaastaan

Tehtaan myynnillä on positiivinen vaikutus yhtiön tulevaan liikevoittoon. Tehtaan työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen.

Metsäyhtiö Stora Enso myy Saksan Wolfschekin paperitehtaansa sijoitusyhtiö Arques Industriesille. Tappiollisen tehtaan kauppahinta on yksi euro, yhtiö tiedottaa.

Myynnillä on positiivinen vaikutus Stora Enson tulevaan liikevoittoon. Heinä-syyskuun tulokseen yhtiö kirjaa kertaluontoisen 47 miljoonan euron arvonalennuksen ja uudelleenjärjestelyvarauksen.

Tehtaan liikevaihto on ollut noin 65 miljoonaa euroa. Toinen tehtaan paperikoneista on tuottanut tapetin pohjapaperia ja toinen päällystämätöntä aikakauslehtipaperia.

Tehtaalla on noin 200 työntekijää, jotka siirtyvät uuden omistajan palvelukseen. Saksalainen Arques Industries on erikoistunut siirtymävaiheessa olevien yritysten ostamiseen ja uudelleenjärjestämiseen.

Stora Ensolle myynti oli osa yhtiön laajempaa Euroopan toimintojen kannattavuuden parantamisohjelmaa, josta yhtiö kertoi viime vuoden lokakuussa. Wolfschekin tehdas lukeutui ohjelmassa lueteltuun myytävien tehtaiden listaan.

Ensimmäisen kerran Stora Enso kertoi halustaan luopua Wolfschekistä jo vuonna 2002. Stora Enso ei nähnyt tehtaalle tulevaisuutta, koska sen koneet eivät ole kilpailukykyisiä. Koneiden yhteinen kapasiteetti on vain 155 000 tonnia paperia vuodessa.

Wolfschekin tehdas sijaitsee Karlsruhen lähellä Etelä-Saksassa. Lähistöllä sijaitsee Stora Enson 710 000 tonnia aikakaus- ja sanomalehtipaperia tuottava Maxaun tehdas.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.