Mainos

Stora Enso karsii Yhdysvalloissa

Stora Enso jatkaa kiinteiden kustannusten vähentämistä Pohjois-Amerikassa. Tavoitteena on karsia kuluja 65 miljoonan dollarin edestä.

Stora Enso vähentää Pohjois-Amerikan liiketoimintojen henkilöstöä 12 prosenttia, eli 700 työntekijää vuoden 2005 puoliväliin mennessä. Lisäksi aiemmin kannattavuuden parantamisohjelmassa ilmoitetuista henkilövähennyksistä on 350 vielä toteutumatta. Tulosryhmässä työskentelee tällä hetkellä 6 050 henkilöä. Kun ohjelma on saatu päätökseen, työntekijämäärä on noin 5 000.

Ohjelmaan kuuluu myös Stevens Pointin -tehtaan paperikone 32:n sulkeminen. Lisäksi Bironin tehtaan paperikone 24 suljetaan, kuten aiemmin on ilmoitettu. Stevens Pointin paperikoneen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 25 000 tonnia erikoispapereita ja Bironin tehtaan paperikoneen 69 000 tonnia päällystettyä aikakauslehtipaperia. Koneet suljetaan 1.9.2003, mikä pienentää vuotuista kapasiteettia 94 000 tonnia ja vähentää noin 60 kokopäiväistä tointa.

Näihin muutoksiin liittyen Stora Enso kirjaa kolmannella vuosineljänneksellä kertaluonteisia uudelleenjärjestelykuluja noin 24 miljoonaa dollaria ennen veroja. Kustannusten vähentämiseen vaikuttivat viimeisen kolmen vuoden laskusuhdanteesta hitaasti elpyvä talous, hinnoiltaan alhaisen tuonnin aiheuttama kilpailu, kohonneet energiakustannukset sekä kasvaneet tuotanto- ja työvoimakustannukset.

Henkilöstön määrää vähennetään irtisanomis- ja eläkejärjestelyin sekä luonnollisen poistuman kautta. Järjestelyistä sovitaan ammattijärjestöjen kanssa. Vähennykset on jo aloitettu ja ne toteutetaan tehtaittain ja osastoittain vuoden 2005 puoliväliin mennessä. Työntekijöille tarjotaan uudelleensijoittumisohjausta ja heitä autetaan uuden työpaikan etsimisessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.