Mainos

Stonesoft löysi yrityksiä uhkaavan tietoturva-aukon

Tietoturvayhtiö Stonesoft patistaa yrityksiä tarkistamaan tietoturvansa. Stonesoft on löytänyt menetelmän, jonka avulla yritysten tietojärjestelmiin voidaan tunkeututa jälkiä jättämättä.

- Olemme havainneet uuden tekniikan, jolla voidaan ohittaa tietoverkon tietoturvalaitteita ja viedä näkymättömästi hyökkäyksiä perille kohdekoneeseen, kertoo Stonesoftin tuotehallintojohtaja Antti Kuvaja.

Stonesofitn löytämä häiveohjelma on poikkeuksellisen hankala, koska se pystyy ohittamaan useita erilaisia tietoturvajärjestelmiä. Stonesoftissa häivetekniikkaa on tutkittu vuosia, mutta tietoa siitä, onko joku käyttänyt vastaavanlaista tekniikka tietomurroissa, ei ole.

- Nämä tekniikat tekevät liikenteen ja sen tunnistamisen mahdottomaksi nykyisillä laitteilla. Ei siis voida olla varmoja, onko tätä hyödynnetty jo.

Viestintäviraston tietoturva-asiantuntija Juhani Eronen toppuuttelee paniikkia.

- Stonesoft on tullut ulos sillä, että he ovat keksineet tällaisen tekniikan, mutta niitä yksityiskohtia ei ole julkisessa tiedossa, eikä niitä silloin voida hyökkäyksessä käyttää.

Viestintäviraston tietoturvayksikössä arvioidaan, että verkkoturvallisuuslaitteiden valmistajat saavat paikattua omat järjestelmänsä vuoden loppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.