Mainos

Stockmann selvittää untuviensa alkuperää

Stockmann selvittää, kynivätkö sen alihankkijat hanhia elävältä. Stockmannin yhteiskuntavastuun koordinaattorin Ulla Merikallion mukaan tavarantoimittajiin on oltu jo yhteydessä eikä merkkejä hanhien julmasta kohtelusta ole löytynyt.

Ruotsin TV4 esitti sunnuntaina dokumentin joka paljasti, että lähes kaikki maailman suuret untuvantuottajat Puolassa, Unkarissa ja Kiinassa kynivät hanhia elävinä, mikä aiheuttaa linnuille suuria tuskia.

Julmista untuvantuotantomenetelmistä syntyneen kohun vuoksi useat ruotsalaisyritykset ovat ilmoittaneet joko keskeyttävänsä untuvatuotteiden myynnin kunnes raaka-aineen alkuperä on selvitetty tai ottavansa välittömästi yhteyttä alihankkijoihinsa asian johdosta. Merikallion mukaan Stockmann ei ole katsonut tarpeelliseksi keskeyttää untuvatuotteiden myyntiä.

Stockmann toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Tsekissä ja Ukrainassa. Sille kuuluvat muun muassa Lindex ja Seppälä sekä etäkauppaa harjoittava Hobby Hall.

Elävien hanhien kyniminen on kielletty Euroopan neuvoston jäsenmaissa. Eläinsuojelujärjestöjen mukaan jopa 50-80 prosenttia kaikesta maailmanmarkkinoiden untuvasta on kynitty elävistä linnuista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.