Stockmann selitti taas lihakohua

Kauppakonserni Stockmann joutui lyhyen ajan sisällä jo toista kertaa selittämään lihan ja juustojen vanhentuneita pakkausmerkintöjä.

Uusin tapaus liittyy Helsingin Sanomien lauantaiseen uutiseen, jonka mukaan asiakas oli ostanut vapun aattona Tapiolan Stockmannilta tartar-pihvilihaa. Pakkauksessa lihan viimeiseksi käyttöpäiväksi oli merkitty jo edellinen sunnuntai eli 27. huhtikuuta.

Stockmannin mukaan kyseessä oli niin sanottu tukkupakkaus, jota ei olisi pitänyt myydä asiakkaalle lainkaan.

Stockmann kertoo sopineensa tavarantoimittajan kanssa, että lihoihin merkitään lyhyempi käyttöaika kuin mitä tavarantoimittaja suosittelee.

Stockmannin varatoimitusjohtaja Heikki Väänänen sanoo maanantain tiedotteessa, että kyseessä on erehdys, joka ei ole puolusteltavissa. Väänäsen mukaan avaamatonta tukkupakkausta ei saa myydä asiakkaalle.

Helsingin Sanomien mukaan kauppakeskus Jumbon Stockmannilla oli myynnissä juustoja, joiden päiväys oli mennyt umpeen.

Väänäsen mukaan juustoissa oli parasta ennen -päiväys eikä viimeinen myyntipäivä.

- Käyttöpäivän umpeutuminen ei pitkää kypsymisaikaa edellyttävien juustojen kohdalla merkitse sitä, että tuote olisi syötäväksi kelpaamaton tai että sen myyminen olisi säännösten vastaista, Väänänen sanoo.

Stockmann harkitsee nyt kuitenkin, että se luopuisi juustojen kypsyttämisestä.

Kohu Stockmannin päiväysmerkinnöistä alkoi pari viikkoa sitten, kun asiakas oli ostanut Helsingin tavaratalosta vanhentuneita lihapullia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat