Mainos

Stockmann myi nyt parasta ennen -päiväyksen ylittänyttä juustoa

Stockmannin päiväyssotkuvyyhti ei ota laantuakseen. Helsingin keskustan Stockmann Herkussa on tullut ilmi tapaus, jossa hyllyssä oli parasta ennen -päiväyksensä kahdella viikolla ylittänyttä juustoa. Juusto oli jo otettu myynnistä ja viety varastoon poistettavaksi, mutta jotenkin se löysi tiensä takaisin myymälän hyllyyn alennushinnalla. Tapaus on jo neljäs tämän vuoden aikana julkisuuteen tullut Stockmannin päiväysepäselvyys, kertoo Iltalehti.

Stockmannin Suomen ja Baltian tavaratalojen johtaja Maisa Romanainen, kuinka näin pääsi käymään?

-Tämä oli parasta ennen -päiväystä ollut juusto ja siinä tilanteessa myyntikelpoista. Sitä voidaan myydä viimeiseen myyntipäivään asti ja sitä ei olla tässä ylitetty. Meillä on vain sisäiset säännöt sellaiset, että parasta ennen- päivämäärän ylittänyt juusto otetaan pois myynnistä.

- Tuotetta ei myyty kenellekään.

Romanainen ei halunnut kertoa, miten kerran myynnistä poistettu tuote päätyi takaisin hyllyyn.

Parasta ennen mielletään viimeiseksi myyntipäiväksi

Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta kerrotaan, että kestoelintarvikkeiden, kuten kypsytettyjen juustojen tapauksessa tuotteita saa myydä parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Myyntikelpoisuutta valvoo kauppias. Eviran mukaan kestoelintarvikkeiden parasta ennen -päiväys on käytännössä muodostunut viimeiseksi myyntipäiväksi, sillä asiakkaat eivät osta vanhaksi mieltämiään tuotteita.

Lehdistötiedotteessaan Stockmann kertoo panostavansa elintarvikkeiden laatuun ja tuoreuteen. Tiedotteen mukaan elintarvikkeiden tuoreuden varmistamiseksi on ryhdytty moniin toimenpiteisiin, joista osa on jo toteutettu ja osa vielä käynnissä.

Romanainen sanoo, että päiväyssotkut eivät hänen mielestään ole merkki laajemmista ongelmista.

- Tässä kohtaa edelleenkin kyse on yksittäistapauksista.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja