Mainos

Steve McCurryn valokuvanäyttely Kuopiossa

Kuuluisan amerikkalaisen valokuvaajan Steve McCurryn näyttely South Southeast avautuu perjantaina VB-valokuvakeskuksessa Kuopiossa.

Steve McCurryn näyttelyssä on esillä 70 värivalokuvaa Afganistanista, Intiasta, Sri Lankasta ja Kamputseasta. Curry oli paikalla myös viime vuoden syyskuussa, kun World Trade Centerin tornit romahtivat terroristi-iskussa New Yorkissa. Hän on kuvannut yli 25 vuotta maailman kriisialueita.

Näyttelyssä on myös esillä McCurryn ehkä kuuluisin valokuva, jonka hän otti afganistalaisella pakolaisleirillä 1985 tuntemattomasta afgaanitytöstä. Kuvan tytöllä on erityisen huomiota herättävät vihreät silmät. Kuva julkaistiin saman vuoden kesäkuussa National Geographic -lehden kannessa ja siitä tuli koko Afganistanin pakolaisongelman symboli. McCurry ryhtyi myöhemmin jäljittämään leirillä tapaamaansa 15-vuotiasta tyttöä ja avsta viime vuonna hän onnistui löytämään uudestaan valokuvamallinsa, joka on nyt kolmen lapsen äiti.
Kuvat ovat nyt ensi kertaa esillä näyttelyssä.

McCurry on palkittu usealla taholla töistään ja hänen näyttelyjään on ollut esillä ympäri maailmaa, ei kuitenkaan tätä aiemmin Suomessa. Näyttely on esillä Kuopiossa lokakuun loppupuolelle saakka.
(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 06.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.