Mainos

Sterling lopettaa Suomen lennot

Yhtiö lopettaa Suomen lennot kannattamattomina.

Vasta Suomessa aloittaut halpalentoyhtiö Sterling lopettaa lennot Suomesta. Sterling lopettaa lentotoiminnan Suomeen ja Suomesta 15. elokuuta mennessä.

Yhtiö vetäytyy Suomesta, koska sen lipunmyynti ei ole vetänyt odotetusti.

Tanskalainen Sterling aloitti Suomenlennot kahdeksaan kohteeseen vasta maaliskuussa. Yhtiö lupaa palauttaa lipun ostaneiden rahat.

Sterlingin maksulisä luottokorteilla hämmentää muissa Pohjoismaissa

Tanskalaisen halpalentoyhtiön Sterlingin ilmoitus periä lisämaksua luottokortilla maksettavista matkoista on aiheuttanut kyselyitä muissa Pohjoismaissa. Maksu veloitetaan matkan ostajalta eli kuluttajilta.

Sterlingin Suomen toiminnoista vastaava Harri Kaijanto sanoo lisämaksun olevan tavallista matkailubisneksessä. Hänen mukaansa muut lentoyhtiöt tekevät saman perimällä palvelumaksua.

Luottokunnan toimitusjohtaja Heikki Kapanen sanoo, että Ruotsissa tanskalaisyhtiön toiminnasta on keskusteltu jo jonkin aikaa. Kapasen mukaan kuluttajalle lisämaksun on kanavoinut myös Ryanair.

Kapasen tietojen mukaan Sterlingin lisämaksun takana on se, että yhtiöllä on tanskalainen maksutapahtumien vastaanottajayritys.

- Tanskassa viranomaiset ovat tehneet sellaisen päätöksen, että tanskalaisilta ei saa periä luottokorttimaksun yhteydessä lisämaksua, mutta ulkomaalaisilta saa. Tämä on esimerkiksi Ruotsissa ison julkisen keskustelun alla: miten tanskalaiset viranomaiset voivat säädöksin asettaa eurooppalaiset näin eriarvoiseen asemaan, Kapanen selvitti.

Hänen mukaansa Luottokunta ei voi asialle tehdä mitään, koska kortin liikkeelle laskijana sitä sitovat Visa- ja Mastercard- korttiyhteisöjen säännöt. Se johtuu siitä, ettei Suomessa ole korttiyhtiöiden toiminnan ylittävää kansallista lainsäädäntöä kuten Tanskassa.

Suomessa kuluttajilta ei ole tähän saakka voitu periä erillisiä maksuja luottokortilla maksettujen ostosten yhteydessä. Luottokunta perii kauppiailta provision. Kortin käyttäjä maksaa yleensä vuosimaksun.

-Tämä on erikoinen tilanne enkä tiedä, onko se oikein, että he markkinoivat Suomessa tanskalaisilla säännöillä, Kapanen muotoili.

Kaikesta huolimatta hän neuvoo käyttämään matkojen maksamisessa luottokorttia. Se on yksi tapa varmistaa rahojen takaisinsaanti, jos matka ei syystä tai toisesta toteutuisi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.