Mainos

Sterilisaatiolääkkeestä varoittava viesti huuhaata

Viesti liikkeelle Yhdysvalloista jo vuonna 1996

Netissä ympäri Suomea leviävä sterilisaatiolääkkeestä varoittava sähköpostiviesti on huijausta. Poliisin mukaan viestissä mainittua Progesterex-nimistä lääkettä ei ole olemassa.

Viesti on herättänyt ihmisissä turvattomuutta ja jopa paniikkia, sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista.

-Jo yli kymmenen vuotta maailmalla pyörinyt viesti on aiheuttanut paljon pelokkaita yhteydenottoja. Tällä kerralla varoitusviestin allekirjoittajaksi on mainittu Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa oleva poliisimies, sanoo Tolvanen.

Viesti mennyt läpi täydestä

Huijausviestin tekstissä kerrotaan hyvin vakuuttavasti naisesta, jonka lasiin olisi ennen raiskausta laitettu sterilisaation aiheuttavaa lääkettä.

Viestin mukaan kysein lääke aiheuttaisi pysyvän sterilisaation. Raiskaajat suosisivat ainetta, koska sitä käyttämällä nainen ei voi tulla raskaaksi, eikä raiskaajan tarvitsisi pelätä dna-testejä.

Tolvasen mukaan viesti on mennyt täydestä läpi, ja jopa terveydenhoitoalan oppilaitoksista on tullut poliisille kyselyjä.

Kun viesti on hyvin naamioitu, sitä ei lähdetä sen enempää selvittelemään, vaan se lähetetään hyvässä uskossa eteenpäin. Näin viesti on levinnyt ympäri Suomen, sanoo Tolvanen.

Viesti lähti kiertämään maailmaa Yhdysvalloista jo vuonna 1996. Suomessa se pyöri sähköposteissa jo viime keväänä.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.