Mainos

Stepanov toivoo viisumimuodollisuuksiin helpotusta

Karjalan tasavallan hallituksen puheenjohtaja Viktor Stepanov toivoo viisumimuodollisuuksiin helpotusta. Hänen mielestään suomalaisille ja Venäjän Suomen puoleisten rajaseutujen asukkaille pitäisi voida myöntää pitkäaikaisia monikertaviisumeja.

-Toivon, että Venäjä voisi ottaa tässä ensimmäisen askeleen, Ahtisaaria vastaan saapunut Stepanov sanoi Petroskoin lentokentällä. Hänestä on ymmärrettävää, että Suomi ei halua maiden välille täyttä viisumivapautta.
-Muun muassa huumeet ovat ongelma, hän mainitsi.

Stepanov torjui venäläistoimittajan kysymyksen luovutettujen alueiden palauttamisesta Suomelle toteamalla, että kysymys on ratkaistu lopullisesti.
-Kysymys on ratkaistu lopullisesti Suomen ja Venäjän välisin sopimuksin. Maiden välistä luottamuksen politiikkaa ei pidä sotkea tällä, hän painotti.

-Siellä missä ryhdytään jakamaan alueita uudelleen, kuten Vuoristo-Karabahissa, vuotaa veri, hän huomautti. Stepanovin mielestä kanssakäymistä voidaan jatkossa kehittää monin tavoin kansalaistasollakin.

-Karjala salli aikanaan ensimmäisenä maan vuokraamisen ulkomaalaisille pitkäaikaisin vuokrasopimuksin. Suomalaiset ovat tervetulleita tänne rakentamaan loma-asuntoja, viljelemään maata tai perustamaan yrityksiä, hän selvitti.

Stepanovin mielestä sotamuistomerkkeihin liittyvät yhteishankkeet ja rajan yli solmitut avioliitot kertovat siitä, että suhteet Suomen ja Karjalan tasavallan välillä ovat hyvällä tolalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.