Mainos

Stefanopouloksen vierailu jatkui

Kreikan presidentti Konstantinos Stefanopoulos luonnehtii tapaamisiaan presidentti Martti Ahtisaaren ja useiden Suomen hallituksen jäsenten kanssa erittäin hyödyllisiksi. Hän sanoo iloitsevansa vierailustaan, jonka aikana hän on tavannut myös mm. kulttuuri- ja liike-elämän vaikuttajia.

-Suomi on ratkaissut suhteensa naapureihinsa. Siinä me emme ole vielä onnistuneet, sanoi presidentti lehdistötilaisuudessaan.
Sekä Suomi että Kreikka ovat hänen mukaansa omistautuneet demokratian, kansainvälisen lain ja kansojen rinnakkainelon periaatteille.

Presidentti kertoi käynnistään telakalla, jolta on tilattu kaksi matkustaja-alusta Kreikkaan.
-Uskon, että pystymme lisäämään kauppasuhteitamme, hän sanoi ja huomautti kauppavaihdon tällä haavaa olevan Kreikalle alijäämäistä.

Valtiovieras kertoi myös käynneistään sekä kreikkalaiskatolisessa että modernissa luterilaisessa kirkossa Helsingissä. Suurinta mielihyvää hänelle oli tuottanut perinteinen kreikkalaiskatolinen Uspenskin katedraali.

Ahtisaaren saavutukset tunnetaan Kreikassa

-Presidentti Ahtisaaren vierailu Ateenaan tulee olemaan sekä minulle että muille kreikkalaisille iloinen asia, vakuutti presidentti Stefanopoulos.
Virallista vierailukutsua hän ei ole kuitenkaan esittänyt, sillä sellainen kulkee Kreikassa ulkoministeriön kautta.
-Presidenttinne on suuri persoonallisuus. Hänen saavutuksensa ei ainoastaan Suomessa vaan myös muualla maailmassa tunnetaan Kreikassa, totesi presidentti Stefanopoulos.
Huomenna Kreikan presidentti matkustaa Kuopioon, josta hän lentää takaisin kotimaahansa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.