Mainos

Stasi-kiistat eivät kiinnosta kansaa

Professori Timo Soikkanen uskoo, että suomalaisten enemmistön kanta kertoo haluttomuudesta poliittisiin ajojahteihin.

Suomalaiset eivät ole innokkaita setvimään poliitikkojen suhteita entisen itäblokin maihin. Alma Median Helsingin toimituksen teettämän kyselyn mukaan vain kolmannes suomalaisista on sitä mieltä, että poliitikkojen touhuja niin sanottuna suomettumisen ajanjaksona olisi vielä selvitettävä lisää. Hieman yli puolet eli 51 prosenttia ei kuitenkaan pidä sitä tarpeellisena.

Turun yliopiston poliittisen historian laitoksen johtaja, professori Timo Soikkanen uskoo, että enemmistön kanta kertoo haluttomuudesta poliittisiin ajojahteihin. Hän myös muistuttaa, että esimerkiksi uudesta opiskelijapolvesta enemmistö ei ole elänyt aikaa, jolloin Neuvostoliitto puna-armeijoineen oli sotilasmahti.

Vain neljännes 15-24-vuotiaista on sitä mieltä, että Stasi-aineistot pitäisi avata. 50-79-vuotiaista sitä haluaisi vajaa puolet. Eniten julkistamisen kannalla ovat miehet ja kokoomuksen sekä pienpuolueiden kannattajat.

Taloustutkimus haastatteli puhelimitse 1001 satunnaisotoksella valittua, 15-79-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.