Mainos

Starrin eettinen neuvonantaja erosi

Amerikkalaisen erityissyyttäjän Kenneth Starrin eettinen neuvonantaja Sam Dash erosi tehtävästään tänään vain päivä sen jälkeen, kun Starr oli ollut kuultavana edustajainhuoneen lakivaliokunnassa presidentti Bill Clintonin seksiskandaalista.

-Uskon, että hänen mielestään oli väärin, että menin todistamaan lakivaliokuntaan, Starr sanoi lehdistötilaisuudessaan.
Dash puolestaan tähdensi erokirjeessään, että Starr oli "rikkonut velvollisuuksiaan" todistamalla valiokunnassa. Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen lakivaliokunta tenttasi presidentti Bill Clintonin seksiskandaalia tutkinutta erikoissyyttäjä Kenneth Starria lähes 12 tuntia perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Starr toisti kuulusteluissa kantansa, jonka mukaan Clinton oli syyllistynyt väärää valaan ja oikeuden toiminnan vaikeuttamiseen antaessaan ristiriitaisia valaehtoisia lausuntoja suhteestaan Valkoisen talon harjoittelijaan Monica Lewinskyyn. Clintonin demokraattisen puolueen edustajat syyttivät kuulemisessa Starria poliittisesta ajojahdista ja nimittivät häntä jopa "liittovaltion palkkaamaksi seksipoliisiksi".

Starr puolestaan korosti, ettei hän ole koskaan väittänyt Clintonin ja Lewinskyn suhteen olevan sinänsä riittävä aihe presidentin asettamiseen virkasyytteeseen. Yhdysvaltain historiassa tämä oli kolmas kerta, jolloin edustajainhuoneen lakivaliokunta on aloittanut istuvaa presidenttiä koskevat valtakunnanoikeuteen liittyvät kuulustelut.

Valiokunnan tehtävänä on päättää, onko Clintonia vastaan tarpeeksi todisteita, jotta hänet voitaisiin asettaa valtakunnanoikeuteen. Mikäli valiokunta päättää, että todisteita on tarpeeksi, koko edustajainhuoneen on vielä hyväksyttävä asia. Vasta sen jälkeen alkaa syytteiden käsittely valtakunnanoikeudessa. Sellaisena toimii senaatti, jossa puheenjohtajana on korkeimman oikeuden puheenjohtaja.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.