Mainos

Starovoitovan murha järkytti Venäjää

Pietarin viranomaiset jatkoivat tänään kuumeisesti demokraattipoliitikko Galina Starovoitovan murhan tutkimuksia samaan aikaan kun Venäjän johtomiehet tuomitsivat surman jyrkin sanoin.

Venäjän sisäministeri Sergei Stepashin saapui tänään Pietariin johtamaan murhatutkimuksia presidentti Boris Jeltsinin määräyksestä. Surmasta tuohtunut pääministeri Jevgeni Primakov vakuutti, että murhaajat otetaan kiinni keinolla millä hyvänsä.

Starovoitova ammuttiin kuoliaaksi Pietarin keskustassa sijaitsevan asuintalonsa rappukäytävässä myöhään perjantai-iltana. Hänen avustajansa Ruslan Linkov haavoittui vakavasti tulituksessa. Sisäministeriön tiedottajan mukaan surmapaikalta löydettiin kaksi konepistoolia, ja alustavien tietojen mukaan murhaajia oli ainakin kaksi, joista yksi oli nainen.

Viranomaiset arvelevat, että murha liittyy Starovoitovan poliittiseen toimintaan joskaan muitakaan syitä ei ole suljettu pois tutkinnassa. Starovoitova kuului Venäjän johtaviin demokraattipoliitikkoihin. Hän oli Venäjän duuman jäsen ja yksi Demokraattinen Venäjä -puolueen puheenjohtajista. Hän nousi demokraattisten voimien eturiviin jo 80-luvun lopulla, ja toimi mm. Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kansallisuuskysymysten neuvonantajana 90-luvun alkupuolella.

Starovoitova toimi aktiivisesti myös kotikaupunkinsa Pietarin kunnallispolitiikassa. Hän johti Severnaja stolitsa-ryhmittymää, joka osallistuu Pietarin lakiasäätävän kokouksen vaaleihin joulukuussa.
-Starovoitova maksoi hengellään sen, että hän pyrki edistämään demokratian kehitystä Venäjällä, Venäjän entinen pääministeri Jegor Gaidar arvioi tänään radiohaastattelussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.