Mainos

Star Wreckin tekijöiltä syntymässä suurelokuva

Tieteisparodia Star Wreck on tehnyt ilmestymisen jälkeen hurjaa jälkeä. Tamperelaisamatöörien tekemä leffa pantiin nettijakeluun ja sen jälkeen sen on ladannut arvioilta neljä miljoonaa ihmistä ympäri maailman.

Star Wreckin teko kesti kymmenisen vuotta ja se maksoi noin 15 000 euroa. Nyt Star Wreckin tekijät ovat ottaneet isommat aseet käyttöön. Ensi vuonna valmistuvaksi odotettavan Iron Sky -leffan budjetti on 6,5 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä yhden maamme kaikkien aikojen kalleimmista elokuvista.

Helsingin Sanomien vuonna 2007 tekemän selvityksen mukaan Niko - lentäjän poika -animaatio maksoi hieman yli 6 miljoona euroa. Renny Harlinin Mannerheim-projektin budjetin on sanottu olevan yli 12 miljoonaa euroa.

Iron Skyn tuottaja Samuli Torssonen on katsojaodotusten kanssa vähintäänkin itsevarma.

- Kyllä Star Wreckin katsojaluvut pitää ainakin kymmenkertaistaa. Puhutaan siis kymmenistä, ellei jopa sadoista miljoonista katsojista.

Ohjaaja Timo Vuorensola on Torssosen kanssa samaa mieltä odotuksista. Vuorensola kuitenkin myöntää, että välillä puntti tutisee.

- Minulle on pikku hiljaa alkanut selvitä, että mitä kaikkea pitää sisällään pitkän leffan tekeminen tämän kokoisella budjetilla ja kansainvälisellä yhteistuotannolla.

- Jännittää hemmetisti, mutta en malta odottaa, Vuorensola kuvailee tämän vuoden lopulla alkavia kuvauksia.

Huikea budjetti ei ole suinkaan ainoa asia, joka tekee Iron Skysta tapauksen. Sen tekotapa on jopa maailmanlaajuisesti poikkeuksellinen. Vuorensola, Torssonen ja kumppanit hyödyntävät työssään sosiaalista mediaa. Iron Skyn nettiyhteisöön kuuluu kymmeniä tuhansia ihmisiä.

- Olemme tehneet internetiin wreck a movie -niminen elokuvantekoalustan. Fanit voivat siellä auttaa Iron Skyn tekemisessä. Meillä on heille erilaisia tehtäviä. Fanit voivat rakentaa 3D-mallin tai suunnitella Kiinan avaruusalusta tai pohtia, millainen ilmapuolustus New Yorkilla on, Torssonen valaisee.

Myös elokuvan käsikirjoittaja on poikkeuksellinen. Hommaan on saatu mukaan Finlandia-palkittu Johanna Sinisalo. Hän innostui tehtävästä nopeasti.

- Ensinnäkin minua viehätti pitkän elokuvan käsikirjoittamisen mahdollisuus ylipäätään. Olen aika paljon kirjoittanut proosan lisäksi televisiolle, mutta pitkää elokuvaa en ole koskaan aikaisemmin edes yrittänyt, Sinisalo kertoo.

Sinisalo vaikuttui elokuvan ideasta. Iron Skyssa selviää, että natsit pakenivat Toisen Maailmansodan jälkeen kuun pimeälle puolelle ja palaavat nyt valloittamaan maailmaa.

- Kun tätä leffaa lähdettiin kehittelemään, pojat nakkelivat aika paljon kaikenlaisia ajatuksia. Mutta tämä ajatus natseista kuussa oli minulle sellainen, että tuosta lähdetään! Se oli aivan kuningasidea!

(MTV3)

Katso Santtu Palmin juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.