Mainos

Standard & Poor's piti Suomen valtion luottoluokitukset ennallaan

Kansainvälinen luottoluokituslaitos on tänään vahvistanut Suomen valtion pitkäaikaisten velkojen luokitukset. Laitos otti kuitenkin luokitukset tarkkailuun, koska se arvioi luokitusnäkymien muuttuneen myönteisiksi.

S&P vahvisti sekä kotimaiset että ulkomaiset valuuttamääräiset velat tasolle AA+. Lyhytaikaisen velan A-1+ luokitus jäi niin ikään ennalleen. Luottoluokitus tarkoittaa mm. sitä, että hyvän luokituksen saanut valtio tai yritys voi lainata rahaa edullisemmalla korolla kuin huonon luokituksen saanut.

S&P:n mukaan Suomen luokitus heijastaa julkisen talouden rahoitusaseman paranemista. S&P otti myönteisen kannan myös kaavailtuihin eläkejärjestelmän uudistuksiin, joiden se katsoo parantavan julkisen talouden kestävyyttä.

S&P:n mukaan Suomen luokitus voisi nousta keskipitkällä aikavälillä, jos julkisen talouden rahoitusasema säilyy hyvänä ja julkinen kokonaisvelkaantuneisuus laskee.

Toisaalta finanssipolitiikan löysääminen tai Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn heikkeneminen voisivat estää noston, S&P sanoi tiedotteessaan. Suomen valtion velan muut luokitukset ovat Aaa Moody'silta ja AAA Fitch Group'ilta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.