Mainos

Stadion-säätiö: Alkoholi luultavasti isompi asia konserteissa

Stadion-säätiön toimitusjohtaja suhtautuu ymmärtäväisesti useiden maakuntalehtien tänään julkaisemaan kyselyyn, jonka mukaan tasan puolet suomalaisista olisi valmis kieltämään alkoholin myynnin urheilutapahtumissa.

Säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen kertoo henkilökohtaiseksi mielipiteekseen, että alkoholi ja urheilu eivät kuulu yhteen. Olympiastadionin jalkapallo-otteluissa ei tällä hetkellä tarjoilla alkoholia. Sen sijaan yleisurheilutapahtumissa ja tulevissa jääkiekko-otteluissa alkoholia myydään.

– Alkoholin myyminen ei ole meille iso asia. Jo stadionin pienet palvelualueet tekevät sen, että alkoholia ei pysty kovin paljon sisällä tarjoilemaan. Suuri osuus alkoholista myydään stadionin porttien ulkopuolella, Innanen kertoo.

Tapahtumanjärjestäjien talouteen alkoholin myymisellä on kuitenkin vaikutuksensa.

– Jos paikka olisi suljettu alkoholilta, varmasti se laittaisi tapahtumanjärjestäjiä pohtimaan asiaa, Innanen arvelee.

Perhekatsomoihin ei pääse lasin kanssa

Innasen mukaan viranomaiset joutuvat joka suurtapahtuman aikana puuttumaan alkoholihaittoihin - myytiin tapahtumassa alkoholia tai ei.

– Toivomme, että kisajärjestäjät pyrkivät mahdollisuuksien mukaan rakentamaan perhekatsomoita, joissa alkoholi ei ole läsnä, hän jatkaa.

Olympiastadionilla järjestetään urheilutapahtumien ohella konsertteja. Stadion-säätiön toimitusjohtaja Innanen uskoo, että alkoholin myyminen olisikin merkittävämpi asia juuri konserteissa.

– Konserteissa vietetään leppoisaa lepopäivää. Fiilistellessä voi kulua tuntejakin. Urheilussa tullaan aika viime minuuteilla ottelua katsomaan ja lähdetään heti pois, Innanen perustelee.

Hartwall Areenan toimitusjohtaja Anders Backman ei halunnut kommentoida MTV3 Uutisille alkoholin myymistä urheilutapahtumissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.