Stadin brankkareille räyhäkkä Ford Ranger Raptor: "Saamme pelastettua enemmän ihmisiä"

Stadin brankkareille näyttävä Ford Ranger Raptor 1:11
Katso videolta, miltä näyttää Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen upouusi Ford Ranger Raptor. Näyttävän auton saa käyttöönsä ensihoidon kenttäjohtaja.

Äreältä näyttävä Ranger Raptor lasketaan irti Helsingin kaduille tammikuussa.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos vastaanotti maanantaina tuliterän Ford Ranger Raptorin. Kaupungin uusin hälytysajoneuvo on tarkoitettu pelastuslaitoksen ensihoidon kenttäjohtajan käyttöön, ja se kantaa tunnusta HE11.

Pelastuslaitos kertoo Facebook-tilillään julkaisemassaan kirjoituksessa, että auton etenemiskyky ei lopu kovinakaan lumitalvina ihan heti. Lisäksi se on ketterä kaveri keskustan mukulakivikaduilla.

Avolavamallista, mutta katetulla lavalla varustettua autoa kerrotaan suunnitellun ensihoidon henkilöstön kanssa. Helsingin olosuhteet, toimintaympäristö ja välineistö on mietitty tarkkaan.

– Autoon saadaan mahdutettua enemmän kalustoa, joka yksinkertaisesti sanottuna tarkoittaa, että saamme pelastettua enemmän ihmisiä, pelastuslaitos kertoo Facebookissa.

Fordiin mahtuu työpari, jolloin ensihoidon tehtävillä voidaan tehdä työnjakoa, jolloin puolestaan keskittyminen ja työturvallisuus paranee.

Auto pääsee niin sanottuihin oikeisiin töihin arviolta alkuvuodesta, mutta sitä ennen sillä suoritetaan muun muassa ajoharjoittelua.

Ranger Raptorin siviilimallin voimanlähteenä on kaksilitrainen diesel, josta saadaan irti 213 hevosvoimaa. Hinnat lähtevät Suomessa noin sadasta tuhannesta eurosta, josta autoveron osuus on yli 40 000 euroa. Auton saa tosin rekisteröityä myös kevytkuorma-autoksi tai pakettiautoksi, jolloin hinta on luonnollisesti matalampi.

Lue myös:

    Uusimmat