Mainos

Stadian palon syy selvisi

Työmaavalaisimesta alkanut palo aiheutti satojen tuhansien vahingot Helsingin ammattikorkeakoulun tiloissa.

Helsingin ammattikorkeakoulussa Stadiassa eilen alkuillasta syttynyt palo sai alkunsa myrskytuulen kaatamasta työmaavalaisimesta. Kaatunut valaisin sytytti eristelevyt, joista levinnyt kattopalo aiheutti satojen tuhansien eurojen vahingot.

Helsingin pelastuslaitoksen sammuttajat onnistuivat vaikeissa oloissa rajoittamaan palon Tukholmankadun kiinteistön kattorakenteisiin. Remontissa olevan rakennuksen sivut oli huputettu pressuilla, joten palo olisi voinut levitä.

- Tuuli kaatoi jännitteisen halogeenivalon työmaan polyuretaanilevyjen päälle. Kun kyse oli 500 watin lampusta, syntyi siitä niin paljon lämpöä, että uretaani syttyi palamaan, kertoi palon syytä selvittänyt rikosylikonstaapeli Kalevi Imppola Helsingin poliisista.

Stadian julkisivu on saneerattavana, ja katolla tehtiin parhaillaan vedeneristyskerrosta. Nopeasti levinnyt tuli tuhosi kattoa noin 500 neliön alalta, muun muassa ilmastointikonehuoneen kokonaan. Sammuttajille aiheutui lisävaaraa myös katolla olleista neljästä nestekaasupullosta, jotka kuitenkin onnistuttiin suojaamaan ja jäähdyttämään ajoissa.

-Tuulen nopeus oli parikymmentä metriä sekunnissa, ja se kyllä tuntuu, kun työskennellään pimeässä katolla 9. kerroksen korkeudella, anoi palomestari Timo Tähtinen Helsingin pelastuslaitoksesta.

Vaikka Stadian katolla on työmaa, itse rakennuksessa on päiväsaikaan tavanomaista toimintaa eli siellä käy opiskelijoita. Kaikki olivat ehtineet lähteä pois talosta ennen palon alkua. Hälytys tuli ohikulkijalta kello 17.40:n aikoihin.

Stadian rehtorin Timo Luopajärven mukaan palo aiheutti vesi- ja savuvahinkoja katon lisäksi seitsemännessä ja kahdeksannessa kerroksessa. Koulun toimintaan palo ei aiheuta keskeytystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.